FBI har fået tilladelse til at gennemgå nye Clinton-mails

31. oktober 2016 kl. 08:515
En ny bunke af potentielt kompromitterende e-mails for Hillary Clinton er dukket op. FBI har nu fået tilladelse til at gennemgå dem. Den demokratiske præsidentkandidat er ikke tilfreds med, at de nye mails dukker op så kort tid før valget.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hillary Clinton ligner i manges øjne den kommende amerikanske præsident. Men nu, lidt over en uge inden valget, er der blevet tilføjet endnu et kapitel til den kontroversielle sag om Clintons brug af en privat mail-server i hendes tid som udenrigsminister fra 2009 til 2013.

FBI har nemlig fundet en ny bunke mails, som de i går fik en dommerkendelse på, at de gerne må gennemgå. De nye mails er ikke fundet på hendes egen private server, som de tidligere mails, men i stedet på enheder tilhørende Clintons rådgiver Huma Abedin og hendes mand, tidligere kongresmedlem og borgmesterkandidat i New York, Anthony Weiner.

Det skriver New York Times.

FBI har nu igangsat en undersøgelse for at se, om de nye mails eventuelt er relevante i forhold til den undersøgelse, der allerede er i gang af Hillary Clintons brug af en privat mail-server.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog ifølge The New York Times usikkert, om FBI kan nå frem til en konklusion inden det amerikanske valg 8. november.

Hillary Clinton er angiveligt svært utilfreds med, at FBI præsenterer deres fund med så kort tid tilbage af valget. Hun har tidligere opfordret FBI til at lægge alt frem i sagen om hendes e-mails. Det har hendes modkandidat, Donald Trump, i øvrigt også opfordret til.

FBI direktør, James Comey, har da også modtaget heftig kritik for hans håndtering af de nye fund. Oplysningerne om de nye e-mails kom først frem i fredags, men i løbet af weekenden blev det klart, at FBI havde kendt til fundet i flere uger. Det fik demokraterne med Clintons kampagnegruppe i spidsen til at udsende et brev underskrevet af næsten 100 tidligere medlemmer af justitsministeriet, som indeholder stor kritik af FBI og Comeys måde at håndtere sagen på.

De nye emails blev fundet under en ransagning af Clintons rådgiver Huma Abedins mand Anthony Weiners computer, som fandt sted d. 3. oktober. Weiner er lige nu under mistanke for at have sendt sexuelle beskeder til en mindreårig pige - i øvrigt langt fra første gang det tidligere kongresmedlem er involveret i en sexskandale - og det var altså under den efterforskning, at en stor bunke Clinton-mails dukkede op.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
31. oktober 2016 kl. 18:17

Ikke spor. Hvad har det med version2 at gøre?

Version2 har dækket email-server-sagen, så det er da naturligt at de også oplyser at sagen er blevet genåbnet efter nye beviser er blevet fundet hos Clintons (tidligere) mest fortrolige rådgiver.

Wikileaks: Måske er Assange ikke så glad for Clinton, fordi hun har foreslået at han skulle uskadeliggøres med en drone.

4
31. oktober 2016 kl. 15:01

Ikke spor. Hvad har det med version2 at gøre? (undskyld for kommentaren om wikileaks, hvad hjertet er fuld af...)

3
31. oktober 2016 kl. 14:41

Er wikileaks

Hvad er der ved "De nye emails blev fundet under en ransagning af Clintons rådgiver Huma Abedins mand Anthony Weiners computer", som du ikke forstår ?

2
31. oktober 2016 kl. 12:55

Vi kunne uden tvivl oversvømme v2 med kommentarer omkring den amerikanske valgkamp, men hvilken relevans ville det have? Det eneste IT-relevante jeg kan se er:

  1. HRC satte en sikker privat mailserver op. Den officielle server, alle mener at hun skulle have brugt, blev i samme periode hacked - hendes gjorde ikke.

  2. Findes der virkelig ingen server og mailclient, som benytter kryptering - det ville måske ikke dække 100% i forhold til hacking, men dog være 100% bedre end ingen kryptering.

  3. Er wikileaks stadig en forkæmper for åbenhed, eller er den blevet til den ekstreme højrefløjs nyttige idiot. Den gode Julian Assange har jo ikke blot offentliggjort de stjålne emails, han har gjort hvad han kunne for at skade HRC ved at offentliggøre dem drypvis, så emnet blev ved med at obstruere valgkampen.

Er man interesseret i at følge valgkampen fra skandale til skandale, så er der masser af muligheder andre steder.