FBI: Guccifer løj om hack af Clintons mail-server

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Den rumænske hacker Guccifer har over for FBI indrømmet, at han har løjet om at hacke Hillary Clintons mailserver.

Den rumænske hacker Guccifer har ifølge FBI indrømmet, at det var løgn, at han havde hacket Hillary Clintons gentagende gange i 2013.

Det oplyser FBI-boss James Comey under ed foran den amerikanske kongres, skriver The Daily Dot.

Læs også: Guccifer 2.0: Det er mig og ikke russerne, der har hacket Demokraterne

Guccifer fortalte i maj til Fox News og NBC News, at han havde hacket demokraternes kommende præsidentkandidat, mens hun som udenrigsminister havde fået etableret en privat mailserver.

Nyheden gik hurtigt verden rundt - og nåede også her til Version2 - men det blev samtidig påpeget, at Guccifer ikke leverede nogle beviser for påstanden. Selv sagde hackeren, at mailserveren ikke indeholdt noget interessant, og at han derfor ikke lækkede noget.

Læs også: Hackeren 'Guccifer': Intet problem at hacke Clintons server

Guccifer, hvis borgerlige navn er Marcel Lehel Lazar, er blevet udleveret af Rumænien til USA, hvor han nu sidder fængslet i Alexandria, Virginia. Rumæneren er anklaget for hack af præsident George W. Bush’ private mailkonto - et hack der ledte til læk af eks-præsidentens malerier.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

At hvis det var Donald Trump, der have lavet et sådan nummer med E-Mail, så var han blevet anklaget, og fjernet som kandidat til president posten. Ingen normalt tænkenede mennesker har lyst til at give et så modbydeligt menneske, med manglende sociale kompetance og empati adgang til atomvåben.

Dette her er måske en del af skadebekæmpelsen af E-Mail sagen, at vis at selv om Hillary Clinton ikke overholdte regler, så hun kunne skjule forsøg på udemokratisk og ulovelige aftaler. Samt lave lokumsaftaler, som manden var godt i gang med over for FBI/Anklagemyndigheden. Så ønske måske FBI ikke Donald Trump til magten, og forsøger at inddæme skaden, eller så skulle der er afhøring til i kongrasen før han måske fortælte sandheden.

Måske blev E-Mail hacket, men ingen af de impliceret har lyst eller incitament til at fortælle sandheden. Den skyldig sider i fængsel og kan blive dømt, Hillary Clinton ligeså, FBI ?

Så en lille artikkel her på version2 er faktisk en del af et meget politisk og betændt sag.

Hvorfor fortæller FBI det nu, hvorfor ikke før, de bliver afhørt under ed. Er det lige som med Sass Larsen sikkerhedsgodkendel. At FBI ved lagt mere, eller måske slet ingen ting, som de burde vide. Men selv om de har oplysninger der kan døme, eller lade mennesker gå fri, så holder de dem for sig selv. Sådan gør man som 3 bogstavet, frigivelse af informationer kunne jo ødelægge kilden til dem. Som med det unødvendige dræb på en betjent i købmagergade sagen. Hvor Blekingegadebanden kunne være stoppet eller fundet lang tid før, men hvor politiske elller andre hensyn var vigtigere.

Kan i gennenskue FBI's holdning her, ønsker de ikke en kvinde som ny chef ?

  • 0
  • 5
#2 Heino Svendsen

Hvis man skal tro andre medier og artikler på nettet, så er Fr. Clinton ikke helt fin i kanten og har været efterforsket tidligere for bl.a. magtmisbrug. Men det er ok, når det er kvinder, som gør det? Eller bare en trend som fx med vores "egen" Helle Thorning?

Sandt at sige : Jeg ønsker INGEN af dem til magten.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere