FBI: Fancy Bear bag botnet med 500.000 inficerede routere

Illustration: Cisco Talos
Botnet af 500.000 routere inficeret med malwaren VPNFilter er et nationalt sikkerhedsproblem, mener den amerikanske efterretningstjeneste FBI, og udpeger officielt den russiske hackergruppe Fancy Bear som bagmænd.

Forskere fra Cisco afslørede i forgårs, at 500.000 helt almindelige hjemmeroutere i 54 lande er inficeret med malwaren VPNFilter.

Det gigantiske botnet er tilsyneladende blevet lavet med henblik på angreb mod Ukraines infrastruktur, og nu har FBI - der i går greb ind og kaprede kritisk malwareserver - officielt meldt ud, hvem der kører botnettet.

Læs også: VPNFilter: 500.000 routere inficeret med alvorlig malware, nu har FBI erobret malwaren

Bagmændene er ifølge FBI den russiske hackergruppe Fancy Bear, der tidligere blandt andet har udført internationale hackerangreb mod USA og andre lande på vegne af den russiske regering.

Det skriver The Register.

FBI har yderligere meldt ud, at de nu forsøger at begrænse spredningen af VPNFilter malwaren, og advaret om, at situation drejer sig om national sikkerhed.

»Denne operation er første skridt i afbrydelsen af et botnet, som giver Sofacy-aktørerne (Fancy Bear red.) en stor vifte af evner, der kunne bruges til adskillige ondsindede formål, heriblandt indsamling af informationer, destruktive eller diruptive angreb,« siger assistant US Attorney General for national security John Demers.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere