FBI arresterer 14 Anonymous-hackere

Illustration: Virrage Images/Bigstock
En af de største aktioner mod hackere i USA fandt sted i går. FBI stormede og arresterede 14 formodede cyberkriminelle fra hackergruppen Anonymous.

14 formodede hackere blev arresteret i går rundt omkring i USA. De arresterede mennesker formodes at være hackere fra gruppen Anonymous. Razziaen er den første af sin art, hvor såkaldte hacktivister anholdes enkeltvis for cyberkriminalitet, som er blevet begået som en form for politisk protest. Det skriver Los Angeles Times.

En af anholdelserne skete i det sydlige Californien, hvor TV-stationen AP var på pletten. Se videoen herunder.

Anholdelserne kommer efter en række DDoS-angreb på PayPal sidste år, udtaler en FBI-tjenestemand. Udover PayPal har Anonymous også angrebet Visa, Mastercard og Amazon.com i December sidste år, som en del af deres hævnaktion for Julan Assange, deraf navnet "Operation Avenge Assange." Hævntogtet kom som en reaktion på, at de angrebne virksomheder suspenderede konti fra whistleblower organisationen WikiLeaks, der ledes af Julian Assange.

Anholdelserne er usædvanlige, fordi cyber-protester er et relativt nyt fænomen og en niche indenfor cyberkriminalitet. Det mener Stan Stahl, direktør for Los Angeles afdeling for handel inden for Information Systems Security.

»Jeg kan ikke huske, at cyberprotester har været oppe, før Anonymous kom med deres denial of service-angreb på PayPal og Visa,« udtaler han til Los Angeles Times.

Europæiske hackere skal ikke vide sig sikre

Fem formodede hackere fra Europa blev ligeledes anholdt. FBI samarbehjdede i den forbindelse med myndigheder i Storbritannien og Nederlandene, men FBI vil ikke oplyse, om disse hackere også formodes at være medlemmer af Anonymous.

I sidste måned blev 32 formodede medlemmer af Anonymous anholdt I Tyrkiet. Dette skete dagen efter at gruppen havde været involveret i diverse angreb på websider, der tilhører mediet News Corp.

Tidligere på ugen, før USA-anholdelserne, kom der dog en udmelding fra Anonymous, som forsikrede offentligheden om, at hackerangrebene ville fortsætte, på trods af anholdelser:

»Det er ligegyldigt hvor mange mennesker FBI arresterer,« lød det i en Twitter-besked: »Amonymous har (sic) startet noget ustoppeligt.«

FBI har efter razziaen offentliggjort alle de anholdtes net-alias, på nær en.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere