FBI anholder 6 LulzSec-hackere - hacktivister slår igen mod sikkerhedsfirma

Efter tilståelse fra et medlem af gruppen LulzSec har FBI anholdt yderligere fem personer. Blandt anklagerne er også tyveri af kreditkortdata.

Det amerikanske forbundspoliti FBI har pågrebet i alt seks personer, som angiveligt er tilknyttet det hackermiljø, der kalder sig for LulzSec eller AntiSec. Det skriver FBI i en pressemeddelelse.

De fem af anholdelserne kom angiveligt efter, at én person, der var kendt som 'Sabu', havde tilstået i august sidste år.

Sabu er derfor blevet udråbt som stikker af andre LulzSec-sympatisører, som angiveligt udførte et angreb, der gik ud over hjemmesiden for det spanske sikkerhedsfirma Panda Security. Det skriver sikkerhedsfirmaet Sophos.

LulzSec eller AntiSec kan ligesom Anonymous ikke karakteriseres som en konkret gruppe, men snarere en løs tilknytning af sympatisører, der består af mindre grupper og enkeltpersoner, som samles om en bestemt sag.

Ligesom Anonymous kalder LulzSecsympatisørerne selv deres aktioner for hacktivism, altså politisk motiveret hacking, som blandt andet er gået ud over medier og sikkerhedsfirmaer, som har hjulpet med efterforskningen mod grupperne.

Medlemmerne gentager ofte i deres kommunikation med omverdenen, at de gør det 'for the lulz', altså for at gøre grin med dem, det går ud over.

Ifølge FBI's anklager er der dog tale om, at visse af medlemmerne har gjort det for mere end bare et billigt grin.

En enkelt af de anholdte er således anklaget for at have stjålet og videresolgt kreditkortinformationer til andre kriminelle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Nicky Thomassen

"Medlemmerne gentager ofte i deres kommunikation med omverdenen, at de gør det 'for the lulz', altså for at gøre grin med dem, det går ud over."

Lulz er slang for LOL, som jo er den kendte forkortelse for "Laughing out Loud". Så at gøre noget for the lulz er at gøre det for sjov, ikke at gøre grin med nogen (omend det sagtens kan være på bekostning af nogen).

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere