
To IP-adresser, som indgår i den verdensberømte hackersag mod det demokratiske parti i USA, tilhører sikkerhedskonsulent og Version2-blogger Henrik Kramshøj.
Det afslører et opslag af Version2 på et udvalg af de mistænkeliggjorte IP-adresser, som optræder i analysen fra de amerikanske myndigheder Homeland Security og FBI. Analysen blev offentliggjort efter det enorme læk af mails fra Clinton-administrationen i USA.
Ifølge de amerikanske myndigheder kan Henrik Kramshøjs Tor-exitnode, og dermed hans firmas IP-adresser, altså sættes i direkte forbindelse med indbruddet i demokraternes mailbokse - og dermed med et af verdenshistoriens mest spektakulære hackersager.
Henrik Kramshøj fortæller, at der er tale om en Tor-exitnode, og at det derfor ikke er hans egen internettrafik, der har bidraget til hacket.
I stedet må der være tale om en anonym Tor-bruger, der har brugt hans Tor-exitnode som spydspids i sit angreb mod demokraterne.
»Det er naturligt, at der sker ulovlige ting fra en Tor-node, der bruges så meget, som min gør, og som er koblet op på en gigabitforbindelse på et professionelt datacenter,« siger Henrik Kramshøj med rolig stemme.
Samtidig medgiver han, at der ikke er noget teknisk i vejen for, at han kan sende sin egen trafik gennem Tor-exitnoden og på den måde camouflere sin personlige trafik som Tor-trafik.
Når det er Henrik Kramshøjs exit-noder, der fremgår af analysen, er det, fordi det vil være den sidste af tre IP-adresser, trafik går gennem i et Tor-netværk, der figurerer hos modtagerne af trafikken - i dette tilfælde er modtageren af trafikken sandsynligvis en af Clinton-kampagnens IP-adresser.
Det er en noget kølig udmelding fra en sikkerhedskonsulent, hvis Tor-exitnode øjensynligt har hjulpet de(n) hacker(e), der brød ind i demokratiske mail-indbakker. Lige op til det amerikanske valg.
Flere amerikanske medier og kommentatorer vurderer, at netop e-mailskandalen havde betydning for valgets udfald.
Af de 876 IP-adresser verden over, der nævnes i analysen, er mindst to af dem Henrik Kramshøjs.
»Jeg har det fint med, at mine kontaktoplysninger sættes i forbindelse med en IP-adresse i analysen. Jeg kan med oprejst pande fortælle, at det er en Tor-node, samt hvorfor jeg holder den åben trods misbrug,« siger Henrik Kramshøj, der fortæller, at han i 2016 modtog godt 300 henvendelser omkring misbrug.
IP-adresserne figurerer ikke som danske, og derfor var Henrik Kramshøj ifølge eget udsagn ikke klar over, at hans IP-adresser var impliceret, da han for få dage siden stillede op til interview på Version2 om selv samme liste over IP-adresser.

Vil gerne støtte aktivist-hacking
Der er ikke meget fortrydelse at spore hos Henrik Kramshøj trods offentliggørelsen af hans IP-adresser.
»Jeg vil gerne støtte aktivister i deres kamp mod regimer, også hvis det betyder, at aktivisterne hacker myndighederne,« siger Henrik Kramshøj, der ifølge ham selv er begyndt at støtte aktivister mere de seneste år.
Og Tor-noder er ikke gratis. Henrik Kramshøj betaler 12.000 kroner om året for IP-adresser nok til at drive en Tor-exitnode.
Ifølge Henrik Kramshøj selv er det ikke muligt for ham at se, hvilken trafik der er gået gennem hans Tor-node.
»Tor er et godt våben for en aktivist, blandt andet fordi man ikke opgiver, hvem man er, når man scanner,« siger Henrik Kramshøj, der selv bruger Tor, når han scanner porte på nettet.
Henrik Kramshøj fortæller desuden, at hverken NSA eller Homeland Security har kontaktet ham angående misbruget.
Ingen overraskelse
»Jeg er overhovedet ikke overrasket, men ked af det,« siger Henrik Kramshøj, der dog mener, at de negative muligheder i Tor klart opvejes af de positive. Også selvom hans kontaktoplysninger figurerer sammen med en IP-adresse, som NSA og Homeland Security associerer med hacking.
Hacking, som amerikanerne er meget ivrige efter at give russerne skylden for. Senest blev 35 russiske diplomater udvist fra USA - netop på grund af de mange lækkede e-mails.
Hvordan har du det med måske at have hjulpet Trump til magten?
»Jeg ville aldrig nogensinde hjælpe hverken Trump eller Hillary med vilje,« siger sikkerhedskonsulenten.