FBI-aktion mod Tor-sider lukkede fup-kloner af Silk Road 2.0

Illustration: leowolfert/Bigstock
FBI's aktion for nylig mod et stort antal skjulte sider på Tor-netværket ramte mere end 153 fupsider, der forsøgte at franarre oplysninger fra brugerne.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har muligvis givet en række illegale hjemmesider, der gemmer sig på Tor-netværket, en håndsrækning. En storstilet aktion har nemlig lukket et større antal sider, der var fup-kloner af andre Tor-sider. Det skriver Gizmodo.

FBI-aktionen gik blandt andet efter sider, der skjuler sig på Tor-netværket, hvor der handles med ulovlige varer som eksempelvis narkotika eller falske identitetspapirer. Målet var blandt andet siden Silk Road 2.0, som afløste Silk Road, der blev lukket i oktober 2013.

Læs også: FBI lukker Silk Road og arresterer manden bag

Men ifølge en gennemgang af Tor-netværket, som Nik Cubrilovic har foretaget, ramte FBI-aktionen også 153 sider, som var oprettet af svindlere for at lokke personlige oplysninger ud af brugere, som troede, de var havnet på den rigtige side for illegale tjenester.

Mange af fupsiderne var oprettet ved hjælp af en bot, Onion Cloner, og ifølge gennemgangen ser det ud til, at FBI har lukket samtlige sider, som Onion Cloner havde oprettet. Dermed har FBI indirekte hjulpet de rigtige illegale sider ved at rydde ud i de falske sider.

Det samlede antal Tor-sider, som er lukket i aktionen, er ifølge Nik Cubrilovic 273, og mange af siderne tilhører privatpersoner eller har ikke vist tegn på ulovlige aktiviteter, men ser alligevel ud til at være lukket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Rune Larsen

Nej, læs hvad jeg skrev. Det vil være en god FBI skræmmekampagne, at få folk til at tro, at FBI kan lokalisere darknet-services efter behag og anholde folkene bag. At lave en masse klon sites for så at lukke dem igen med en fbi seizure notice vil være ren bluff, men give dette indtryk.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere