FBI advarer: Ransomware-gruppe har ramt 1.300 organisationer og fået 700 millioner kroner

18. november 2022 kl. 09:40
FBI advarer: Ransomware-gruppe har ramt 1.300 organisationer og fået 700 millioner kroner
Sundhedssektoren er blandt RaaS-gruppen Hives foretrukne mål, lyder det fra FBI, CISA og HHS i en fælles pressemeddelelse. Illustration: Sara Rønnow Sejtzer Herlet.
FBI, CISA og det amerikanske sundhedsministerium udsender nu oplysninger om ransomware-gruppen Hive, så organisationer kan afbøde potentielle cyberangreb. For få dage siden kom et frem, at et Mærsk-selskab lige nu er ramt af et angreb fra netop Hive.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den berygtede Ransomware-as-a-Service-gruppe (RaaS) Hive har siden juni 2021 ramt flere end 1.300 virksomheder og organisationer på verdensplan med cyberangreb og modtaget cirka 100 millioner dollars – svarende til knap 718 millioner kroner – i løsesum.

Det skriver Bleeping Computer på baggrund af en fælles pressemeddelelse fra FBI, CISA og Department of Health and Human Services (HHS), der svarer til det danske sundhedsministerium.

Læs også: Dansk Erhverv kræver én minister med ansvar for digitaliseringen

»Hive-aktører har været kendt for at geninficere - med enten Hive-ransomware eller en anden ransomwarevariant - offerorganisationers netværk, efter de uden at betale løsesum har genoprettet deres netværk,« lyder det i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hives mål har hidtil været et bredt spektrum af kritisk infrastruktur, virksomheder, myndigheder og særligt sundhedssektoren.

Læs også: Mærsk-selskab ramt af ransomware: »Vi er er ved at undersøge sagen nærmere«

For få dage siden kunne Version2 afsløre, at Mærsk-selskabet APM Terminals, der blandt opererer på Aarhus Havn, er blevet ramt af et ransomware-angreb af netop Hive.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger