FBI advarer om cybertrusler op til amerikansk valg

2 kommentarer.  Hop til debatten
FBI advarer om cybertrusler op til amerikansk valg
Illustration: Jesper Stein Sandal.
To hackerangreb får FBI til at advare valgdistrikter om cybertrusler. Bureauet opfordrer myndigheder til at forstærke sikkerheden.
31. august 2016 kl. 09:21
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I de seneste uger har udenlandske hackere prøvet at få adgang til to staters valgdatabaser i USA. Det oplyser embedsmænd, skriver Yahoo News.

Ifølge nyhedssiden forsøgte de to hackerangreb at snyde sig adgang til databaser med vælgeroplysninger i staterne Arizona og Illinois.

I sidstnævnte stat lykkedes det hackerne at downloade personlige oplysninger på op til 200.000 vælgere. Angrebet tvang embedsmænd til at lukke statens vælgerdatabase i ti dage i løbet af juli.

I Arizona var hændelsen mindre i omfang. Her var malware installeret i vælgerregistreringssystemet, men uden at oplysninger blev stjålet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt lister bureauet otte separate adresser, som har stået bag hackerforsøgene. FBI oplyser, at den samme IP-adresse blev brugt til begge angreb, hvorfor bagmændene kan være de samme.

Det undersøges, om andre stater har oplevet lignende episoder.

»Dette er en ’big deal’. To statslige valgbestyrelser er blevet ramt, og data er blevet taget. Dette burde bekymre den almene amerikanske vælger,« advarer Rich Barger, chef efterretningsofficer for cybersikkerhedsfirmaet ThreatConnect.

Rusland under mistanke

Rich Barger indskyder, at én af de IP-adresser, som FBI har offentliggjort, før har været aktiv i forbindelse med kriminelle undergrundsfora for hackere i Rusland.

Fremgangsmåden for et af angrebene mod staterne minder desuden ifølge efterretningschefen om metoderne benyttet til mulige russisksponsorerede cyberangreb mod eksempelvis World Anti-Doping Agency.

Det amerikanske valg finder sted den 8. november.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
31. august 2016 kl. 13:54

Nu har vi også CPR og Adresse register, så man kan sikkert sig at alle får en stemmeseddel. Hvis man når at poste tids nok, ved post danmark.

Det amerikanske valgsystem er ikke tiltænkt at virke demokratisk, men er til brug for at hindre nogen grupper i at registre sig og vælge.

Noget andet, har i tænk over om Simsons ville vælge, sådan i virkeligheden, hvis nu Moe's lå på vejen. Her de 2 forgående valg.

https://www.youtube.com/watch?v=wxLPcvVljB8

https://www.youtube.com/watch?v=ArC7XarwnWI

1
31. august 2016 kl. 10:48

Den simple og sikre løsning på cyberattack er at gå tilbage til papir og optælling lige som man gør her i DK.

Det tager lidt længere tid, men INGEN har taget skade af at vente et par timer ekstra på at få resultaterne.

Det er nemt, det er sikkert og alle kan gennemskue reglerne og validere at valget bliver foretaget korrekt.