FBI advarer bredt amerikanske virksomheder efter Sony-angreb

Illustration: Virrage Images/Bigstock
I kølvandet på sidste uges angreb mod Sony Pictures Entertainment går FBI nu ud og advarer flere amerikanske virksomheder mod malware.

Det amerikanske forbundspoliti FBI advarer amerikanske virksomheder om, at hackere har brugt malware i forbindelse med et destruktivt cyberangreb i USA. Det sker efter sidste uges angreb, der ramte Sony Pictures Entertainment, skriver nyhedsbureauet Reuters.

FBI har udsendt en fem siders lang rapport med en beskrivelse af typen af cyberangreb, der truer virksomhederne, og som de bør være opmærksomme på. Her fremgår det, at malware i forbindelse med angrebet overskriver harddiske og diskenes masterboot record, det sidste forhindrer systemer i at boote normalt.

»Overskrivningen af datafiler vil gøre det ekstremt vanskeligt og dyrt, hvis ikke umuligt, at genskabe data via standard forensic metoder,« står der i rapporten fra FBI ifølge Reuters.

Angrebet, der ramte Sony Pictures Entertainment i sidste uge, nedlagde koncernens mail-system.

Rapporten fra FBI nævner ikke specifikt Sony-angrebet, men ifølge flere it-sikkerhedsfolk, som Reuters har været i kontakt med, beskriver forbundspolitiet den malware, som blev brugt i angrebet mod Sony.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere