FBI advarer bredt amerikanske virksomheder efter Sony-angreb

2. december 2014 kl. 11:341
I kølvandet på sidste uges angreb mod Sony Pictures Entertainment går FBI nu ud og advarer flere amerikanske virksomheder mod malware.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det amerikanske forbundspoliti FBI advarer amerikanske virksomheder om, at hackere har brugt malware i forbindelse med et destruktivt cyberangreb i USA. Det sker efter sidste uges angreb, der ramte Sony Pictures Entertainment, skriver nyhedsbureauet Reuters.

FBI har udsendt en fem siders lang rapport med en beskrivelse af typen af cyberangreb, der truer virksomhederne, og som de bør være opmærksomme på. Her fremgår det, at malware i forbindelse med angrebet overskriver harddiske og diskenes masterboot record, det sidste forhindrer systemer i at boote normalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Overskrivningen af datafiler vil gøre det ekstremt vanskeligt og dyrt, hvis ikke umuligt, at genskabe data via standard forensic metoder,« står der i rapporten fra FBI ifølge Reuters.

Angrebet, der ramte Sony Pictures Entertainment i sidste uge, nedlagde koncernens mail-system.

Rapporten fra FBI nævner ikke specifikt Sony-angrebet, men ifølge flere it-sikkerhedsfolk, som Reuters har været i kontakt med, beskriver forbundspolitiet den malware, som blev brugt i angrebet mod Sony.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. december 2014 kl. 18:24

Hej Version2, har i et link til rapporten?