Fascinerende eller skræmmende? Se ind i London-hjem med gigapixel-kamera

Illustration: Screendump/Lenstore
Verdens første gigapixel timelapse panoramakamera skaber billede på 7,3 gigapixels af London.

6.240 billeder taget over en 155 graders vinkel over 24 timer. Det er grundlaget for en ny tjeneste, som giver mulighed for at kigge på detaljer i London døgnet rundt, herunder ind i private hjem. Optagelserne er gennemført med verdens første gigapixel timelapse panoramakamera og udgør i alt 7,3 gigapixels (7.300 megapixels), eller 1.000 gange så potent som kameraet på iPhone X.

Resultatet er en visning af London fra morgen over aften til nat.

»Det er aldrig før blevet taget et panoramabillede med så klare detaljer. I forbindelse med projektet blev teknologi til bevægelseskontrol anvendt til at tillade kameraet at gentage det samme 'mønster' af billeder 260 gange i timen over 24 timer uden en enkelt afvigelse,« lyder det i en pressemeddelelse om projektet.

Den anvendte kamera er et Nikon D850 med Nikon AF-S NIKKOR 300mm f / 2.8 objektiv.

Det er online-kontaktlinsebutikken Lenstore, der har allieret sig med Nikon og Canary Wharf Group for at give den specielle oplevelse af byen og dens skyline. Optagelserne er gennemført fra taget på Canary Wharfs Canada Square.

Se selv med her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Denny Christensen

Det er nogle imponerende zooms man kan foretage, privatliv er fremover ikke kun kompromiteret af folk med kikkerter.... og dermed er det også om ikke direkte skræmmende så da adfærdsregulerende i den negative retning.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere