Farvel papkort, goddag papkort: Vaccinationskortet bliver digitalt med NemID

Til sommer skal alle kunne få registreret deres vaccinationer elektronisk. Statens Serum Institut tester nu et nyt register, som skal samle alle borgernes vaccinationer på Sundhed.dk.

Det skal være slut med at finde det slidte orange vaccinationskort frem, hver gang man har pillet et rustent søm ud af foden og skal finde ud af, om stivkrampevaccinationen stadig holder. I stedet skal man finde det laminerede NemID-papkort frem.

Statens Serum Institut er nemlig lige nu i færd med at teste det nye system Det Danske Vaccinationsregister, som skal give læger, klinikker og borgerne elektronisk adgang til at se og opdatere vaccinationsinformation. Det skriver Dagens Medicin.

Lægerne vil via registret kunne registrere, når de har givet en patient en vaccination, og borgerne vil kunne gå ind på Sundhed.dk og logge ind med NemID og se, hvilke vaccinationer de har, og om der er nogen, der skal fornys.

Samtidig vil borgerne også kunne udskrive et opdateret vaccinationskort, som kan medbringes på rejser. Den eneste vaccination, som stadig kræver et særligt dokument fra en læge eller vaccinationsklinik, er gul feber. Det vil Statens Serum Institut dog forsøge at løse, inden systemet bliver rullet ud til alle læger til sommer, skriver Dagens Medicin.

En udfordring bliver at få registret til at spille sammen med de journalsystemer, som bruges af lægerne.

»Det er systemleverandørerne, som skal sørge for integration mellem vaccinationssystemet og deres platform, hvad enten det er EPJ eller praksissystemer. Men hvis de kan det, så er systemet sikret mod dobbeltregistrering, som jo altid er lægernes store bekymring,« siger afdelingslæge Tyra Grove Krause fra Epidemiologisk Afdeling på Statens Serum Institut til Dagens Medicin.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Worm

Umiddelbart lyder det som en god ide. MEN hvad med alle de "informationer" som idag findes på diverse vaccinationskort? Og hvad når man som en venne- tjeneste vaccinerer en nabo / familiemedlem og ikke har adgang til systemet.

  • 0
  • 0
#2 Svend Eriksen

Jeg tror ikke at vennetjenester i form af at man lige vaccinerer naboen er et specielt stort problem. Hvem i alverden gør dog også det udover læger måske? Uanset så kan man jo lade være med det, da vaccinationer ikke koster noget, og man lige så godt kan få det lavet hos sin egen læge.

  • 0
  • 0
#3 Tyra Krause

Når systemet går i drift vil alle vaccinationer givet fra 1990 og fremefter givet på sygesikringes regning (typisk børnevaccintioner) ligge i systemet. Der vil også ligge oplysninger om vaccinationer givet på recept indenfor de sidste 4 år. Endeligt kan både borgere og læger oprette "gamle" vaccinationer på vaccinationskortet, vaccinationer oprettet af borgere skal dog bekræftes af læge for at være gældende.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere