Farvel til Libra: Visa, Mastercard og eBay trækker sig fra Facebook-valuta

Illustration: BTC Keychain / Creative Commons 2.0
Facebooks kryptovaluta oplever hårdt nederlag dage før det første officielle møde blandt samarbejdspartnere.

Flere virksomheder trækker sig nu fra Facebooks kryptovaluta-projekt, der går under navnet Libra. Både Visa, Mastercard, Stripe, Mercado Pago og eBay trækker sig som samarbejdspartnere med ansvar for transaktioner på vegne af Libra.

Det skriver Arstechnica.com

Læs også: Frankrig vil standse udviklingen af Facebooks kryptovaluta i Europa

Tidligt i sidste uge meldte PayPal ud, at de ikke ønskede at være en del af projektet, og nu følger flere virksomheder trop. Facebook forventede ellers til næste år at gå fra 27 til 100 samarbejdsaftaler med virksomheder, der kan håndtere transaktioner på vegne af Libra.

Virkeligheden er dog en anden, og i dag står man med 22 samarbejdspartnere, hvor hollandske PayU er det eneste tilbageværende selskab blandt de originale samarbejdspartnere. Frafaldet af førnævnte selskaber sker blot dage før det første officielle møde, hvor selskaberne ellers skulle forpligtige sig til samarbejdet med Facebook i etableringen af Libra-valutaen.

Læs også: Her er Facebooks nye kryptovaluta Libra

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Så kan man sprøge sig selv om dette er på grund af.

At de aldrig har ville være med, men for en sikkerhedsskyld kan vi da lige være med på en lytter.

Om de har fået kolde førder efter nationalstaters udmeldlinger

Elller om de bare ikke vil kanibalisere sig selv,

Om man er stor eller ej, eller om man vil aceptere denne betaling, har nok ingen betydning på den lange bane, hvis projektet virker, og møntfoden kommer til at virke.

Der er ikke mange som siger nej til penge, hvis man gør, så tager andre over.

  • 1
  • 0
#3 Peder Simonsen

Årsagen er at de omtale visa, mastercard, paypal og også facebook alle sammen er blevet kontaktet af den Amerikanske stat og andre og gjort opmærksom på at den digitale LIBRA "mønt" er et kæmpe problem for den Amerikanske ( og andre stater suværinitet ).

Kort fortalt så er det et problem at det ikke er staterne selv som står for den digitale mønt, men private aktøre som bliver globale aktører og vil få en enorm magt med en enkelt digital mønt da f.eks facebook jo har milliarder af brugere. Så en digital mønt som styres af facebook bliver MEGET dominerende.

Tænk engang hvis de mange mia af brugere i stor stil begyndte at bruge LIBRA i stedet for USD/EURO osv. tænk på hvor mange penge som div. lande vil gå glip af ved at f.eks veksle penge osv. osv. ( bemærk iøvrigt at facebook, visa, paypal, mastercard er fra USA = mange andre lande vil økonomisk komme til at miste penge )

Og så er det også det problem at digitale penge krænker alle folks privatliv og især virksomheder som facebook/google er jo ikke lige frem guds bedste børn på det område. ( det er kreditkort selvskaberne iøvrigt heller ikke... de kan jo følge med i dine betalinger og kortlægge dit liv og dele dette med div. aktører ).

  • 0
  • 0
#4 Hans Nielsen

Og så er det også det problem at digitale penge krænker alle folks privatliv

Det forstår jeg så ikke, det er vel en grund til at kriminele vælger en digital valuta uden for myndigheders kontrol.

Men du har da helt sikkert ret i, at USA er bange for at Dollers mister betydning. Da den jo ikke er det papir værd, som der er tykt på. Men kun har værdi baseret på tilid.

Hvis Kina, Norger og de andre Olie lande, beder om at få deres værdier som delvis er gemt i Amrikanske Obligationer, og i fremtiden ønsker Olie betalt i andet valuta end Dollers. Så vil det meget hurtigt se sort ud for den Amrikanske økonomi, de skylder jo snart mere væk end Grækenland.

Og selv, i det beste økonomiske tider, efter deres Presidens mening. Så betaler de ikke af på gæld, men stifter ny.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere