Farmville-firma vokser med 1000 servere om ugen

1 petabyte data i cirkulation hver dag og op til tusind nye servere installeret hver uge er den heftige tekniske udfordring for Zynga, der står bag Facebook-spil som Farmville og Mafiawars.

San Francisco: Nok har spillet Farmville invaderet Facebook i en grad, så de færreste har undgået at høre om det. Men at firmaet bag de små, vanedannende spil nu er det hurtigst voksende teknologi-firma i verden, og har 215 millioner trofaste brugere, er nok en overraskelse for de fleste.

Den massive vækst i firmaet Zynga har givet de nu 1.200 ansatte sved på panden, især i den tekniske afdeling, hvor man slås med at følge med efterspørgslen. Det forklarede firmaets it-direktør Cadir Lee til Oracle Openworld-konferencen.

Computerkraften til at svinge de tusind terabyte data fra spillene rundt hver dag kommer både fra egne servere og fra skyen.

»Vi er en af de største kunder på Amazons sky. Og så driver vi vores egne datacentre, hvor vi udvider med op til tusind nye servere om ugen,« sagde han.

Og et af problemerne er, at det er svært at forudsige efterspørgslen fra brugerne.

»Når vi lancerer et nyt spil, ved vi ikke om det bliver et hit eller ej. Vores største udfordring er de pludselige udsving, der kan komme,« sagde Cadir Lee.

Og det er ikke bare nye spil, men også nye muligheder i de eksisterende spil, der kan sætte serverparken under pres. For eksempel endte lanceringen af planten 'superberries' med, at der blev plantet 700 millioner styk i løbet af en weekend.

»Det er bær som jordbær, de smager bare tusind gange bedre,« forklarede it-direktøren den virtuelle afgrøde med et skævt smil.

Zynga kører med en LAMP-stak, altså Linux i bunden, og generelt var man glad for at bruge open source-teknologier i firmaet, lød det.

»Vi bruger en masse open source, og vi giver også det, vi udvikler, tilbage til miljøet,« sagde Cadir Lee.

Vokseværket hos Zynga er ikke gået hen over hovedet på resten af branchen. I løbet af det seneste år har firmaet rejst omkring tre milliarder investor-kroner fra blandt andet Google, som har skudt mindst en halv milliard i det tre år gamle spilfirma.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Søren Lund

Det siges at Zynga er en af de største annoncører på Facebook, så jeg tror de tjener penge.

Forretningsmodellen minder om f.eks. Apples App Store, det er nemt at lige købe for 10-20 kroner Farmville Cash og det er jo "kun" 10-20 kroner. Mange bække små...

  • 0
  • 0
#9 Rasmus Morten Helbig Hansen

"Zynga's current monthly revenue has been estimated at $50 million per month, according to an analysis by entrepreneur Steven Carpenter. He estimates Zynga's margins at 30%, which would mean Zynga generates roughly $15 million per month in pure profit. Carpenter also estimates that Zynga single-handedly makes up about 44% of the market for social gaming."

http://www.google.dk/search?q=zynga+revenue

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere