Farligt sikkerhedshul i Flash sender Adobe på overarbejde

I dag udsender Adobe formentlig en haste-opdatering til Flash efter at have konstateret, at hackere har frit lejde til at udnytte en sårbarhed.

Det er ikke altid let at være en Flash Player. I årevis har det udbredte program, der efterhånden bygger på en 20 år gammel platform, været blandt hackernes yndlingsmål. Af samme grund må Adobe jævnligt foretage lappeløsninger, når nye sårbarheder dukker op.

Nu har Adobe fået øje på endnu et kritisk sikkerhedshul, som hackere angiveligt længe har haft øje på. Det ventes derfor, at Adobe senere i dag udsender en patch, der løser problemet. Det skriver Computerworld.dk.

Læs også: Nu skal Flash dø

Fejlen hedder CVE-2016-1019 og findes i Flash Player 21.0.0.197 til både Windows, Mac, Linux og Chrome OS.

Adobe har opdaget, at sårbarheden udnyttes aktivt i tidligere versioner, der både findes i Windows XP og Windows 7. Her kan hullet føre til nedbrud og give en angriber mulighed for at overtage kontrollen af det ramte system.

Læs også: Adobe klar med ny Flash Player

Ifølge Adobe er der dog ingen grund til bekymring, hvis man benytter sig af en Flash Player fra version 21.0.0.182 og frem.

Se Adobes øvrige sikkerhedsråd til Flash Player her.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Brian Hansen

Er det eneste produkt jeg kender, der har kommet med opdateringer på nærmest daglig basis, uden at der er tilføjet nogen ny funktionalitet. Nogen der har en oversigt over hvor mange exploits der historisk set har været til det bras?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere