Farcen er afblæst: Ingen grund til underskrift i e-mails fra kommunen
Når en borger modtager et officielt svar fra kommunen, skal det indeholde navn på sagsbehandleren samt underskrift ? også når det sker via e-mail.
Sådan bliver reglerne fortolket i dag af kommunerne, men det er helt misforstået, siger ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen. Der er faktisk ingen krav om en håndskrevet underskrift i en e-mail. Det skriver Ritzau.
Kommunernes alt for stramme fortolkning af reglerne betyder, at der bliver spildt meget arbejdstid på indscanning. Når et brev til en borger skal sendes digitalt, sker det nemlig ved først at skrive brevet på computeren, printe det ud, underskrive, scanne papiret ind og så vedhæfte den.
Hos Københavns Kommune vurderer man, at ekstra-arbejdet koster 20 millioner kroner om året. Tidligere har kommunernes organisation KL derfor krævet, at reglerne blev lavet om, og i sidste uge gik finansminister Claus Hjort Frederiksen også med til at droppe kravet.
Men hele balladen er opstået på grund af en misforståelse, lyder det altså fra Ombudsmanden, som oven i købet tidligere har meldt ud, at reglerne slet ikke skal læses så bogstaveligt.
»Selv når det gælder fysiske breve, er der ikke krav om, at man skal underskrive i hånden. Der er altså på alle måder tale om en misforståelse, siger Hans Gammeltoft-Hansen til Ritzau.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.