Far truede mor med pistol: Google Home ringede til politiet

Google Home afværgede hvad det amerikanske politi beskriver som ‘en meget voldelig situation’.

Da et kærestepar fra Albuquerque i staten New Mexico kom op at skændes foran deres lille barn, trak faren pludselig sin pistol og råbte ‘did you call the sheriffs?!’.

Læs også: Talegenkendelse: Googles fejlrate er nu under 5 procent

Dermed aktiverede han Google Home, der opfattede ‘call the sheriffs’, og derfor optog den efterfølgende dialog, som det lokale politi derfor kunne følge med i. Det skriver abcnews.go.com.

Læs også: Google Home sender uopfordret reklamer ud i brugernes stuer

Der blev med det samme sendt et hold bevæbnede politifolk til huset, der efter flere timers forhandling fik den bevæbnede mand til at overgive sig og følge med politiet til stationen.

Læs også: Du kan lige så godt vænne dig til det: Snart vil du bede en virtuel assistent om at købe ind

»Den usædvanlige brug af den her teknologi til at ringe efter hjælp har muligvis reddet et liv. Den her fantastiske teknologi har afgjort bidraget til at redde en mor og hendes barn fra en meget voldelig situation,« siger Manuel Gonzales, der er sheriff i Bernalillo County til abcnews.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Michael Hansen

Skal man ikke starte med "ok google" før den aktiverer mikrofonen?!, lyder da mærkeligt at råbe "Ok Google, did you call the sheriffs?"

Eller lytter den bare til alt der bliver sagt (skulle ikke undre mig)

Der mangler lidt detaljer her synes jeg.

 • 5
 • 0
#8 paw madsen

Alle enhender med Siri, Google assistent, Cortana eller amazons lytter med til ALT hvad i siger hele tiden. ellers kan den jo ikke vide hvornår du siger "OK Google" eller "Hej Siri".. hvorfor tror i at microsoft købte skype og lavede det server baseret? det var for at få tale-data fra alle, så de kunne lave oversættelser. Apple, Google, Sansung, Amazon og de andre jeg ikke kender til, optager og gemmer så meget de kan..

 • 2
 • 2
#10 Knud Jensen

En ting er at de dimser optager alt der bliver sagt, og at Google uden videre involverer lokale myndigheder.

Men at det sker i realtid? Synes ikke jeg har læst nogen steder i deres "brugsbetingelser" at der er en direkte forbindelse til tredjepart-interessenter som intet har at gøre med brugen af selve dimsen.

 • 0
 • 0
#12 Per Hansen

selv om det jo er fint at politiet kom så er der tale om en syg overvågning med 'intelligens' som ikke skal ind i mit hjem

Det er bare lidt sjovt at lige netop dette eksempel er et fremragende eksempel på hvornår teknologien faktisk er god. Og jeg ser ikke meget overvågning i traditionel forstand i disse apparater, for man vælger jo frit om man vil have en.

Det er først hvis den slags apparater bliver påkrævet (Big Brother), eller hvis de af nogle i familien bliver misbrugt til at overvåge andre i familien, eller hvis firmaet bag er korrupt og misbruger deres enorme magt, at det bliver forkasteligt. Men i lige netop dette tilfælde ser jeg intet galt sket.

Jeg vil heller ikke have sådan et apparat, fordi de jo efter al sandsynlighed nemt kan hackes. Men når folk selv vælger om de vil udsættes for den risiko, så ser jeg ikke det store problem eller nogen reel "overvågning" i traditionel forstand. Jeg vil nok bare venligt henstille til at få den slags slukket hvis jeg besøger nogen, der har en. Jeg vil helst kunne føre private samtaler under fire ører.

Og ja, jeg finder det mere sandsynligt at sådan en dims hackes eller misbruges end at det samme sker med en mobiltelefon eller laptop. Blandt andet fordi det er sværere for forbrugeren at opdage det, da der så vidt jeg ved kun er lydgrænsefladen til den.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere