Falske brugere med AI-genererede ansigter: Facebook lukker nu flere propaganda-netværk

Illustration: Andrey Popov / Bigstock
Brugerne udgav sig for at være amerikanske borgere med støtte til den amerikanske præsident Donald Trump. Brugernes budskaber nåede ud til mere end 55 millioner af mennesker.

Facebook har bandlyst flere falske brugerkonti og deres netværk, efter at disse har udgivet sig for at være rigtige amerikanske borgere, der støtter USA's præsident, Donald Trump.

Aktører har anvendt kunstig intelligens til at designe profilbilleder til massevis af falske brugere, som skulle gå for at være ægte mennesker. Det skriver Theverge.com.

Læs også: Max Schrems om ny udvikling i historisk privacy-sag: Det er et kæmpe nederlag til Facebook

Facebook mener, at det er den amerikanske medievirksomhed The BL, som står bag propagandaen i form af de falske brugere og kampagnen for Donald Trump.

610 brugerkonti fjernet

Brugerkontiene blev angiveligt styret fra USA og Vietnam. Facebook vurderer, at kampagnen, opsætningen og administrationen af de mange brugere har kostet The BL omkring 64 millioner kroner.

Læs også: 100 millioner afsat til forskning: »AI udfordrer ikke demokratiet stille og roligt, men rammer det som jordskælv«

Facebook har fjernet 610 brugerkonti, 89 sider, 156 grupper og 72 Instagram-profiler fra deres sociale medier.

Omkring 55 millioner brugere, antageligvis både rigtige mennesker og falske profiler, fulgte en af de større, nu lukkede Facebook-sider, mens mindst 92.000 har fulgt en af de større Instagram-sider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere