Falsk iPad kører Windows 7

Opdateret: Haleron har lanceret noget der ligner en tro kopi af iPad, der kører Windows 7. Stuntet var godt nok til, at Version2 hoppede på limpinden.

Opdateret 12:44: Nedenstående artikel viser, hvordan spasmagere har haft held til at plante en historie om en iPad-klon, der kører Windows 7. Som debatten under artiklen dokumenterer, findes produktet næppe.

Halerons nye tavle-pc H 97 Tablet ligner med sin børstet stål finish, den sorte ramme rundt om displayet og en hjem-knap i bunden utroligt meget en iPad. Faktisk vil de fleste mennesker nok ikke kunne se forskel, hvis det ikke lige var fordi H 97 kører Windows 7.

Til gengæld bliver den sat til salg 1. december til 649 dollars i USA, hvilket er 150 dollars mere end den billigste udgave af den originale tavle-pc med æbleskroget på ryggen.

Under kølerhjelmen ligner de to tavle-pc'er hinanden lige så meget. Begge tavler har en 9,7? skærm med et 1024 x 768 display i 4:3 format. Begge tavler understøtter multitouch.

Halerons bud på en tavle-pc har 16 gigabyte lagerplads, som du kan fylde med musik og spil, hvilket svarer til den mængde, som du finder i den billigste iPad. Til gengæld understøtter Halerons H 97, at man selv kan udvide med ekstra hukommelseskort. Processoren er en Intel Atom Z550 på to gigahertz.

Derudover understøtter H 97 ligesom iPad både Wifi og HSDPA.

Til gengæld har Haleron lagt sig i selen for at tilbyde nogle af de features, som mange brugere savner ved en iPad.

En af de ting, som Apples iPad har fået hug for blandt bloggere og internationale elektronikmedier er, at den ikke understøtter HD-output. Haleron kan til gengæld blære sig med, at det har H 97.

Og nu Haleron er i gang med at drysse salt i såret på Apple, så har H 97 også et fremadrettet kamera til videochat og USB-indgange.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Svend Eriksen

For det første forstår jeg ikke, at flere fabrikanter har fattet, at navnet på deres dimser betyder noget. Når Apple kalder deres iPad for netop en iPad, og ikke f.eks. i234ZP så er der jo en mening med det. Ingen kan huske, at man skal have en H97, og endnu vigtigere: Ingen vil prale med at have en H97.

For det andet, så bliver det rigtig spændende at se om de har fået tilpasset brugerinterfacet på Windows 7, så det passer til berøringsfølsomme skærme. Hvis det bliver en helt normal Windows 7, der blot styres via skærmen, så er det vist en dødssejler.

 • 0
 • 0
#2 Jakob Damkjær

Fra og med i går har iPad (og alle iOS 4 dimser) trådløs streaming til en hdmiskærm via Apple TV og selv om den koster 99$ så vil iPaden stadig være billigere end H97...

Samtidigt er det morsomt at der ikke står noget om batteritiden hverken i artiklen eller deres hjemmeside...

Men hvornår har kedelige fakta kommet i vejen for en god historie på version2...

Desuden så ligner ikke en iPad det er en kopi... så hvis den nogensinde kommer forbi en cease and desist order fra en domstol med henvisning til mønsterbeskyttelses lovgivningen.

Faktisk dobbelt checkede jeg lige og jeg tror nu at det er et fake produkt der er en del af en hoax for at stjæle penge for godtroende jule handlende. For det er ikke en kopi - Det ER en iPad bare med windows 7 photoshoppet ind på skærmen.

se på disse to billeder http://www.apple.com/ipad/gallery/#hardware01

http://www.haleron.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypa...

For de to ting er ikke forskellige de er identiske, de har end ikke fjernet refleksionen under iPaden...

Version2 you have been owned.

/Jakob

PS! Min pris for at laver jeres arbejde er at i skriver en historie om iOS 4.2 hvor i beskriver blandt andet AirPrint, AirPlay, gratis "Find my iPhone/iPad/iPod touch", gratis mobile me galleri og begge uden mobile me abonnement, in page search i Safari, game centre, mail forbedringer, enterprise forbedringer og en masse andet godt...

Generelt set er det meget bedre at skrive om faktisk produkter end et fiktionelt produkt der ikke eksistere og aldrig kommer i forbrugerens hænder fordi det ikke eksistere.

 • 0
 • 0
#3 Jakob Damkjær

er at deres "H 4" smartphone ER en iPhone 3G/3GS...

Nr 3 tip off er at firmaet er beliggende i columbia men der er ikke en addresse på deres hovedkontor...

Det her må være fødslen på Columbia varianten af Nigeria brevene... bare send os pengene og vi sender dette teknologiske vidunder som ingen har hør om før og de sender den i tide til at den kan komme frem til jul...

Pinligt og sørgeligt er de to ord jeg forbinder med version2 idag,

 • 0
 • 0
#8 Morten K. Thomsen

Version2 you have been owned.

Hej Jakob Meget tyder på, at du har ret - i hvert fald er billederne temmelig sikkert falske.

Det skal jeg naturligvis beklage. Jeg ved godt, det er en ringe trøst, men den slags sker for alle medier i ny og næ - se fx http://ekstrabladet.dk/kup/elektronik/gadgets/article1456507.ece - og sågar Wired.com er også med på vognen: http://www.wired.com/gadgetlab/2010/11/windows-7-ipad-spec-sheet-reads-l...

Jeg har nu opdateret artiklen.

 • 0
 • 0
#10 Jakob Damkjær

Godt klaret af "spasmagerene" hvor har de plantet den historie ? Bare så Version2 i fremtiden kan markere historier fra denne kilde med en fed markat "muligvist falsk information, har linket drive by bait sites tidlige, træd varsomt / caveat emptor"

og "spasmagerne" kunne vel sagtens ha sat en fælde op... et lille driveby banner hack (en flash video af deres fantastiske produkt) og bingo så havde version2.dk været meddelagtig i at hacke deres brugeres maskiner - news silo social engineering.

og som Erik skriver så virker deres webshop godt nok til at man kan sende penge til Colombia men uden at der kommer noget retur.

Lidt mere end spasmageri - international kredit kort svindel.

Spader kalder man spader og når man skriver et indlæg der er baseret på en falsk kilde med en historie der leder hen til en humbug website så skriver man med stor skrift hen over top bund og midte "ADVARSEL DENNE ARTIKKEL REFERERE EN KREDITS KORTS SVINDLER SIDE. Sorry our bad."

Desuden så er overskriften stadig forkert, for H 97 eksistere ikke så den køre ikke windows 7... den rigtige overskrift skal være "Win7 iPad kopi er kreditkort fuskere" så kan du interviewe dig selv og fortælle om hvordan du blev snydt til at gå svindlerenes ærinde.

/Jakob

 • 0
 • 0
#13 Jesper Kleis

@Peter:Wow, så er der plads til en ny artikel.

Der er lidt interessant at se at hvis man google H97 finder man en masse artikler om H97 - alskens "anmeldelser" på alle mulige fora. De er ikke alle ens, mens overskrift layoutet er temmelig ens. Så de må have haft travlt med at producere forskellige falske artikler!

 • 0
 • 0
#14 Jesper Kleis

Jeg brød mig ikke om den oprindelige artikel - endnu en iPad konkurrent, hvor der blot skrives om mulige specifikationer. Folk skal have prøvet et eksemplar førend at det burde gælde som en konkurrent til noget som helst.

Til gengæld mener jeg ikke at man bør slette en sådan artikel. Jeg synes at det er rigtig flot at V2 at vise at de har begået en fejl. Der er ikke noget værre end når fejl går upåagtet hen, slettet eller fortiet. Hvis man er et seriøst medie diskuterer og viser man sine fejl.

F.eks. har jeg ikke set den store selvransagelse fra DRs side efter at de fik et snerydningsselskab i medierne. De har i hvert fald ikke brugt de efterfølgende aftenshows på at diskutere deres egen seriøsitet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere