Fallout 76: Bethesda vil udgive udenom Steam

Illustration: Bethesda
Spiludvikleren Bethesda vil selv udgive og distribuere sit nyeste og måske største spil, Fallout 76. Det markerer et brud med Steam, som i en årrække har udgivet spil fra stort set alle spiludviklere.

Bethesda vil selv udgive deres nyeste onlinespil Fallout 76 på deres egen Bethesda.net side. Det er et opgør, med tidligere praksis, hvor spilfirmaer i årevis har brugt Steam, som primær betalings og udgivelsesplatform for deres produkter.

Det skriver Ars Technica

Fallout 76, som bliver en online RPG i fallout-universet, forventes at blive et meget efterspurgt spil. På spillets beta-test hjemmeside har Bethesda offentliggjort en FAQ, som indikerer, at man vil bruge den alternative distributionsmetode, muligvis for bestandigt.

»Både beta og det færdige spil vil blive tilgængeligt på Xbox One, PlayStation 4 og på PC (men kun via Bethesda.net),« skriver Bethesda

Bethesda tog deres Bethesda.net platform i brug i 2016. Siden er spillene Quake Champions og Fallout Shelter allerede udgivet ad den vej, men de er senere blevet gjort tilgængelige via Steam.

Bethesda har intet offentliggjort om, hvorfor de vælger den alternative distribution. Steam drives og ejes af Valve Software, en konkurrerende spiludvikler, desuden afkræves et 30 procent gebyr for alle Steam-transaktioner for tredjeparts udgivere – så Bethesda har incitament til at stifte sin egen løsning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize