Færøske websites hacket i flæng efter grindedrab

21. august 2012 kl. 10:2512
Færøske websites hacket i flæng efter grindedrab
Illustration: Wikipedia.
Færingernes tradition med at fange og dræbe grindehvaler har forarget en australier så meget, at han har hacket et større antal færøske websites.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

10 færøske websites er blevet hacket - angiveligt af en australier med tilknytning til hackerfællesskabet Anonymous.

Det er Færøernes tradition med at dræbe flokke af grindehvaler, der har fået personen med pseudonymet DoktorBass til at gå løs på blandt andet Færøsk Telecom, bilforhandleren Nordcar og nyhedssitet NetAvisin, der alle ligger på Færøernes .fo-domæne.

DoktorBass anklager det færøske samfund for at se stort på dyrevelfærden, skriver bitdefender.com.

Dertil kommer at mere end 1.500 emails og personlige oplysninger er blevet lækket fra en af hjemmesiderne og gjort tilgængelig via tjenesten Pastebin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Kære beboere på Færøerne. Vi har holdt øje med jeres samfund på grund af den ulovlige hvalfangst, der finder sted. Vi vil have det STOPPET. Alt for længe dette har stået på, og dag efter dag bliver disse stakkels uskyldige dyr slået ihjel for penge og mad. Vi er kun lige begyndt,« skriver medlemmet på sin Facebook-side, der dog netop er blevet taget ned.

Sidste måned hackede DoktorBass også en afrikansk feministgruppes hjemmeside, hvorefter han/hun dog fortrød handlingen. Det skriver bitdefender.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
21. august 2012 kl. 16:21

Og kan vi så ikke efterhånden få journalisterne til at holde op med at gengive denne tåbelige værdiladede betegnelse "grindedrab". Der er mig bekendt ikke andre af vores gængse fødevarers aflivning vi navngiver på den måde.

2
21. august 2012 kl. 12:13

"...dag efter dag bliver disse stakkels uskyldige dyr slået ihjel for penge og mad."

Her kan jeg ikke så lade være med at tænke, er det så meget mere uforsvarligt end (i forhold til den skrevne tekst) at slå grise og køer ihjel...?

Jeg kender ikke noget videre til hvalfangst på Færøerne, men så længe de ikke tømmer havene, så er det vel ikke værre end at gå på jagt og slå vildt ihjel...

3
21. august 2012 kl. 13:55

Når vi slår svin ihjel gasser vi dem så at de ikke mærker smerter når de dør og så bedøvelsen er så blid som muligt, de "sover" ind. Hos koen får den en bolt for panden hvilket slår den ud så at den ikke mærker at den bliver slagtet. Disse metoder er godkendte fordi at man har taget højde for at dyret skal lide mindst muligt.

Gæt hvordan de slagter en hval. Er det 1: De tæsker og stikker den ihjel foran dens familie - som forresten også får samme tur. - eller er det 2: De bedøver hvalerne og laver et indsnit der er dokumenteret at kunne dræbe en hval hurtigst?

Det handler om værdighed for alle - ikke kun for mennesker. Ja vi skal have mad men skal andre virkeligt lide SÅ MEGET for det når der er alternativer?

Men hvad ved jeg også om at blive gennet ind på lavt vand og blive tæsket til døde. Det skal man nok have prøvet for at kunne udtale sig...

10
21. august 2012 kl. 17:45

Når vi slår svin ihjel gasser vi dem så at de ikke mærker smerter når de dør og så bedøvelsen er så blid som muligt, de "sover" ind. Hos koen får den en bolt for panden hvilket slår den ud så at den ikke mærker at den bliver slagtet. Disse metoder er godkendte fordi at man har taget højde for at dyret skal lide mindst muligt.

Javist, men vi fragter dem gerne rundt i en skrumplende lastbil mange timer (vist tilladt i 8 timer) inden de bliver aflivet....

Det kan vist ikke være særligt behageligt for et dyr at stå/ligge flere timer i en bil.

(Til info: Jeg er ikke vegetarer)

8
21. august 2012 kl. 16:39

@Jenna

Jeg er veganer - men vil dog undlade at starte en større diskussion om dyrevelfærd eller mangel på samme!

Dog har du lidt ret i din tese #2: godt nok bliver grindehvalerne ikke bedøvet, men der SKAL benyttes en speciel kniv og drabsmetode, netop for at hvalen skal dø så humant (!) som muligt. Mener også at vide, at selve drabet skal udføres af udvalgte personer, som er erfaren i netop dette.

6
21. august 2012 kl. 16:03

OT: Jeg forstår ikke rigtig denne fokusering på selve døden for dyret. Prøv hellere at se på dyrets liv istedet.

Grindehvalerne færinger slagter, har måske levet op til 40 år, et frit og naturligt liv, med alle oceanerne som deres levested. De har frihed, deres flok/familie, og har helst et vidunderligt liv.

Grise, Køer, Høns og andre "farm" dyr, har næsten intet af dette. se: http://www.youtube.com/watch?v=tzrRmB40l00

Mange af de dyr vi spiser har ikke havt noget liv, deres liv er i mange henseender er rent helvede, og døden må være en befrielse for dem.

Hvad ville du vælge?

Være et slagtedyr, der lever et miserabelt liv, måske unden at se solen en eneste gang i dit liv. Derefter til sidst, dø en behagelig død. ...eller... Være en grindehval, der lever hele livet frit og naturligt, sammen med din flok/familie. Dette varer måske ved i 30 år, inden du er så uheldig, en dag at være en af de 0,1% af bestanden der bliver fanget, og måske får en lidt for dramatisk død.

Jeg ved, hvem jeg ville være.

11
22. august 2012 kl. 11:35

tror ikke din video er representativ, og ligner mere propoganda (citet: "painfully gassing with carbon dioxid..."). følgende video er vist lige så korrekt: http://www.youtube.com/watch?v=qd8-zfIlDwY ;-)

Jeg ser et potentielt etisk problem. Men det er mere fordi hvaler (måske også grindehvaler?) har vist empati.

5
21. august 2012 kl. 15:29

Der er, efter min mening, 2 forudsætninger der skal opfyldes før man dræber dyr:

  1. Jagt/drab skal være bæredygtigt.
  2. Det skal gøres så humant som muligt. Dette gælder også dyrets opværkst hvis det drejer sig om landbrugsdyr.

I min optik overholder grindedrabene begge. Ad 1) Det er kun dyr der kommer tæt på øerne der overhovedet kan drives ind på strandene. Ad 2) I dag må drabene kun finde sted på godkendte strande, hvor hvalerne kan trækkes på land og aflives hurtigt med store knive. På helt samme måde som en jæger i Danmark forender en hjort.

1
21. august 2012 kl. 11:22

sikken tosse. færingerne dræber nogle få hvaler som de har brug for. hvis han vil hacke nogen burde det nok være risgnaskerne som dræber 10000 hvaler hvert år i "forskings øjemed"

12
29. august 2012 kl. 00:23

Jeg synes, det er grimt at sige "rigsgnaskerne". Derudover, så har du her et meget dybdegående fact sheet, der forklarer hvordan japanerne er holdt op med at spise hvalkød. Pointen er, at man bør forbyde hvalfangst, og end ikke argumenter om industriens vigtighed er holdbare længere. Især Island bør ikke kunne slippe afsted med at argumentere om vigtigheden af deres hvaleksport til Japan.

http://www.greenpeace.org/international/en/publications/reports/fact-sheet-the-whale-meat-mar/