Fælleseuropæisk online betalingsservice kommer til næste år

5. september 2017 kl. 10:117
Fra næste efterår vil Den Europæiske Centralbank gøre det muligt for europæerne at overføre straksbetalinger til hinanden via eksempelvis deres mobiltelefon.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sommer besluttede Den Europæiske Centralbank, ECB, at udrulle en ny online- og mobilbetalingsløsning til november næste år, som kan benyttes på tværs af lande i EU. Det skriver finans.dk.

Løsningen kommer til at hedde Target Instant Payment Settlement, forkortet til TIPS. Her vil købere og sælgere kunne udveksle penge på tværs af landegrænser og på sigt også valuta.

I dag ligger risikoen ved de mange online-betalingsservices hos bankerne. Hvis en virksomhed taber penge på en kunde, som går konkurs, inden pengene er blevet trukket fra vedkommendes konto, er det banken, der mister. Den risiko bliver elimineret ved straksbetalinger, fordi betalingerne foregår i realtid.

Samtidig skal den nye betalingsservice være billig at bruge. Lige nu ser det ud til, at prisen pr. transaktion kommer til at ligge på 0,2 eurocent, svarende til 15 øre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Med et fælleseuropæisk system kan vi få betalingsløsninger som Mobilepay til at fungere mellem borgere og virksomheder i alle EU-lande,« siger Johannes Luef, bestyrelsesmedlem i Market Infrastructure Board, der står bag TIPS og er under ECB, samt tidligere direktør i Værdipapircentralen i Danmark til Finans.

Potentielt kan denne løsning presse markedet for betalingsservices i Europa, men det er Stig Korsgaard, salgschef i Clearing Services hos Nets, ikke bekymret for.

»TIPS, som ECB vil levere i slutningen af 2018, er indtil videre blot et simpelt system til overførsel af enkelttransaktioner i euro. TIPS er ikke funktionelt på højde med den løsning, som vi har udviklet, og som vil understøtte betalinger i Danmark såvel som i Italien over de kommende år. Endvidere er den, ud over at være begrænset til euro, også langsommere end de krav, der stilles til gennemførselstider både i Norden og visse andre lande. Så vi ser først og fremmest TIPS som et supplement, frem for direkte konkurrent, der måske vil blive en løftestang til at fremme interoperabilitet på tværs af landegrænser inden for EU,« siger han til Finans.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
5. september 2017 kl. 17:40

Selv store virksomheder kan gå i fælden. En hel stribe ansætte i Verizon kunne ikke se noget galt med konversionen 0.002 cents = 0.002 $. (En konversion der kun kan bruges den ene vej forstås)

Jeg kan ikke huske om de nogensinde fik udredet forskellen på dollar og cent.

6
5. september 2017 kl. 15:58

Det er lidt underligt at artiklen er blevet rettet så der står 15 øre, når nu du har helt ret i, at det er 1,5 øre

4
5. september 2017 kl. 14:17

Man skal indrømme sine fejl... og det gør jeg her... du har ganske ret.

mea culpa.

2
5. september 2017 kl. 12:15

" 0,2 eurocent, svarende til 1,5 øre." skulle nok være 15 øre... ellers vil jeg gerne veksle DKK til EUR der :)

1
5. september 2017 kl. 12:13

Enhver som har prøvet at modtage eller afgive betaling til udlandet, ved at det koster tæt på DKK 30,00 for hver DKK 1.000,00 man betaler.

Dertil kommer typisk 5 rentedage plus en skodkurs imellem DKK og Euro således at man fint kan ende med effektivt at have betalt DKK 300,00+ for at få lov til at betale 650 euro.

Med betalingskort/kreditkort, er det bare endnu værre - især hvis man vælger at betale i DKK. Der er det nok nærmere DKK 50,00 for hver DKK 1.000,00 man betaler.

Kan det gøres som en straksbetaling via TIPS for 15 øre så, venter jeg gerne et minut eller to på mobilen og det gør forretningen også, fordi de betaler typisk 3-5% at det beløb jeg betaler, for at modtage pengene via en betalingsterminal, plus at forretningen venter endnu flere dage på faktisk at modtage pengene.

Det her en guldkalv for Nets og det er i det lys man bør se Nets udtalelser.