Fælles standard skal gøre det lettere at udvikle sikre mobil-apps til virksomheder

Apps til virksomheder stiller særlige krav til udrulning og sikkerhed, som gør det mere besværligt for udviklerne end apps til forbrugere. Det skal et nyt samarbejde ændre på.

Når vi taler om mobile apps, taler vi som regel om apps, der er målrettet forbrugermarkedet, men smartphones er et centralt it-redskab for de fleste virksomheder, og ligesom forbrugerne har brug for apps, så har virksomhederne det også. Men kravene er anderledes, og det har gjort arbejdet mere besværligt for udviklerne.

Nu vil et samarbejde mellem en række leverandører af Enterprise Mobility Management-værktøjer forsøge at gøre tilværelsen lettere for udviklerne.

Med AppConfig kommer der nemlig en fælles standard for at udvikle apps, så de kan administreres sikkert af virksomheden.

Det er især interessant for virksomheder, der får udviklet deres egne apps, som kun skal bruges af deres medarbejdere.

Læs også: Applikationsudvikling rykker ud af it-afdelingen og bliver hvermandseje

Bag samarbejdet står blandt andre IBM, VMware og MobileIron, som udvikler værktøjer til app-administration. De har opbakning fra en række leverandører som eksempelvis Oracle, Qlik, Salesforce, Cisco og Box.

I første omgang dækker samarbejdet Apples iOS-platform. Apps, der benytter AppConfig, vil kunne benytte sig af eksempelvis single sign-on, tunneller ind til backend samt administration af rettigheder og enheder, en app må benytte sig af.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017