Fælles standard skal gøre det lettere at udvikle sikre mobil-apps til virksomheder

Apps til virksomheder stiller særlige krav til udrulning og sikkerhed, som gør det mere besværligt for udviklerne end apps til forbrugere. Det skal et nyt samarbejde ændre på.

Når vi taler om mobile apps, taler vi som regel om apps, der er målrettet forbrugermarkedet, men smartphones er et centralt it-redskab for de fleste virksomheder, og ligesom forbrugerne har brug for apps, så har virksomhederne det også. Men kravene er anderledes, og det har gjort arbejdet mere besværligt for udviklerne.

Nu vil et samarbejde mellem en række leverandører af Enterprise Mobility Management-værktøjer forsøge at gøre tilværelsen lettere for udviklerne.

Med AppConfig kommer der nemlig en fælles standard for at udvikle apps, så de kan administreres sikkert af virksomheden.

Det er især interessant for virksomheder, der får udviklet deres egne apps, som kun skal bruges af deres medarbejdere.

Læs også: Applikationsudvikling rykker ud af it-afdelingen og bliver hvermandseje

Bag samarbejdet står blandt andre IBM, VMware og MobileIron, som udvikler værktøjer til app-administration. De har opbakning fra en række leverandører som eksempelvis Oracle, Qlik, Salesforce, Cisco og Box.

I første omgang dækker samarbejdet Apples iOS-platform. Apps, der benytter AppConfig, vil kunne benytte sig af eksempelvis single sign-on, tunneller ind til backend samt administration af rettigheder og enheder, en app må benytte sig af.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017