Fælles it for Danmarks biblioteker udrullet i næsten hele landet: »Unikt« og »innovativt«

Illustration: Wavebreak Media Ltd/Bigstock
Bibliotekernes fælles it-løsning er nu lanceret på næsten alle de deltagende biblioteker.

Danmarkshistoriens største it-løsning til biblioteker er nu næsten udbredt i hele landet. 96 ud af 98 af landets kommuner bruger nu samme bibliotekssystem under navnet Fælles Bibliotekssystem, og systemet anvendes af både folke- og skolebiblioteker.

»Vores nye system vil gøre hverdagen nemmere for medarbejderne, samtidig med at vi har fået opfyldt ønsket om en innovativ, national it-løsning, der gør biblioteksområdet endnu stærkere,« skriver formanden for styregruppen bag løsningen Jørgen Bartholdy, der også er bibliotekschef i Skanderborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Udviklingen af systemet startede i 2013, hvor 88 kommuner blev enige om et fælles indkøb af en ny it-løsning. Siden tilsluttede yderligere ni kommuner sig aftalen, og i 2015 begyndte de første kommuner at bruge det nye system.

Tidligere i år blev det nye system kritiseret af eksperter, da det bl.a. oprettede gæld, som ikke fandtes, og gjorde arbejdsgangene for bibliotekarerne længere og mere besværlige. Hjørring Kommune har takket nej til at være med i systemet, da de mente, systemet ville koste dem mere, end de sparede, mens Sønderborg Kommune har valgt først at starte overgangen til det nye system i 2018.

Læs også: Oprettede gæld for afleverede bøger: Nyt it-system til biblioteker plaget af fejl

»Fælles Bibliotekssystem er et unikt it-projekt, som skaber rammerne for et stort fællesskab på området. Det er glædeligt, at løsningen nu er udrullet til 96 kommuner, og det bliver spændende at følge det fremtidige samarbejde på området,« skriver vicedirektør Karin Markmann Bentsen fra KOMBIT (kommunernes it-fællesskab), der har købt det nye bibliotekssystem på vegne af kommunerne, i pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere