Fælles Front: Microsoft og Google vil nedprioritere piratsites ihjel

21. februar 2017 kl. 09:009
Indtil nu har rettighedsforkæmpere beskyldt giganterne for at vende det blinde øje til, når folk søger efter piratkopieret materiale på nettet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft og Google har netop underskrevet en uforpligtende aftale om, at de to selskaber vil lade britiske rettighedsforkæmpere gennemgå deres søgninger for sider, der gentagne gange har forbrudt sig mod rettighedsindehavere verden over.

Aftalen er en del af en længere disput om, hvorvidt de to digitale giganter og deres søgemaskiner Bing og Google har vendt det blinde øje til og ladet folk finde det, de søgte. Også selvom der var tale om piratsoftware.

Målet er ifølge telegraph.co.uk at forhindre, at sider, der gentagne gange er blevet anmeldt for at sprede piratkopieret indhold, dukker op på den første side i søgninger.

Hjulpet af britisk regering

Tiltaget er blevet hjulpet på vej af den britiske regering, der har fungeret som mellemmand mellem de to, i princippet stridende, parter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil nu har Google flere gange argumenteret mod en sådan aftale med, at den mængde trafik, piratsites får fra søgemaskiner, er ret begrænset. Derudover har firmaet ikke ønsket at ændre for meget i søgealgoritmerne, da det ville skade brugeroplevelsen, hvis nogle resultater udelades.

Ifølge en undersøgelse fra IPO tilgår en af seks internetbrugere ulovligt materiale på internettet.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
24. februar 2017 kl. 07:12

Har Google og Microsoft som private aktører egentlig ikke selv lov til at bestemme hvad, de vil vise?

Teknisk set, leverer de en "gratis" service for folk, og hvis de mener, at visse typer indhold skal fjernes, så har de vel lov til det? Så længe de ikke overtræder gældende lovgivning.

Lidt ligesom, hvis Amazon beslutter sig for ikke at sælge fx. Mein Kampf.

Vi kan diskutere herfra og til evigheden om, om det er "rigtigt" eller "forkert", men når alt kommer til alt, har en privat virksomhed vel selv ret til at sortere i de data, de stiller til rådighed "gratis" ?

7
21. februar 2017 kl. 22:05

Jeg har skam prøvet at bruge Bing. Det gjorde jeg på en hjemmeside, der hedder microsoft.com (Måske nogen herinde har hørt om den) Jeg kunne ikke finde det, jeg søgte. Altså gik jeg ud og søgte med Google, og straks fandt jeg to aktuelle sider inde på microsoft.com

Derfor finder jeg det rimeligt, at komme de 2 søgemaskiner i samme kasse. Prøv med Bing, og find det med Google

6
21. februar 2017 kl. 16:57

Samme her ?

5
21. februar 2017 kl. 16:19

DuckDuckGo here we come!

4
21. februar 2017 kl. 14:49

Jeg tror umiddelbart Side 2 på Google er mere besøgt end Bing.

3
21. februar 2017 kl. 11:29

Googles opgave er at give folk det de søger efter - og ikke at lege politibetjent eller moralsk vogter. Det har vi netop politiet og domstolene til.

Citat fra artiklen: "Målet er ifølge telegraph.co.uk at forhindre, at sider, der gentagne gange er blevet anmeldt for at sprede piratkopieret indhold dukker op på den første side i søgninger."

Så man lader den ene part (rettighedsforkæmperne) være den øverste myndighed i forhold til hvad der er rigtigt og forkert at linke til på nettet? Det er vel det man kalder censur.

Ulovligt indhold skal fjernes fra nettet, ingen tvivl om det, men det må være en dommer der afgør den slags og ikke alene en anmeldelse fra tilfældig jurist fra en sammenslutning af kommercielle indholdsleverandører.

Hvad bliver det næste? Hvem vil Google lade kigge deres søgeresultater igennem næste gang? Der er vel masser af interesseorganisationer, regeringer osv. der står i kø for at få tilpasset søgeresultaterne efter deres hoved.

2
21. februar 2017 kl. 10:58

Du kommer ikke meget ud, gør du? :-)

1
21. februar 2017 kl. 10:08

Det er meget sødt at putte Bing og Google i samme kasse. Har aldrig hørt eller set nogen bruge Bing :)