Fælles Front: Microsoft og Google vil nedprioritere piratsites ihjel

Indtil nu har rettighedsforkæmpere beskyldt giganterne for at vende det blinde øje til, når folk søger efter piratkopieret materiale på nettet.

Microsoft og Google har netop underskrevet en uforpligtende aftale om, at de to selskaber vil lade britiske rettighedsforkæmpere gennemgå deres søgninger for sider, der gentagne gange har forbrudt sig mod rettighedsindehavere verden over.

Læs også: Justitsminister: Politiet skal kunne blokere hjemmesider alene ved formodning om lovbrud

Aftalen er en del af en længere disput om, hvorvidt de to digitale giganter og deres søgemaskiner Bing og Google har vendt det blinde øje til og ladet folk finde det, de søgte. Også selvom der var tale om piratsoftware.

Læs også: Amerikanske internetudbydere opgiver ineffektive pirat-advarsler

Målet er ifølge telegraph.co.uk at forhindre, at sider, der gentagne gange er blevet anmeldt for at sprede piratkopieret indhold, dukker op på den første side i søgninger.

Hjulpet af britisk regering

Tiltaget er blevet hjulpet på vej af den britiske regering, der har fungeret som mellemmand mellem de to, i princippet stridende, parter.

Læs også: Ophavsretsoverholdernes svøbe

Indtil nu har Google flere gange argumenteret mod en sådan aftale med, at den mængde trafik, piratsites får fra søgemaskiner, er ret begrænset. Derudover har firmaet ikke ønsket at ændre for meget i søgealgoritmerne, da det ville skade brugeroplevelsen, hvis nogle resultater udelades.

Ifølge en undersøgelse fra IPO tilgår en af seks internetbrugere ulovligt materiale på internettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Deleted User

Googles opgave er at give folk det de søger efter - og ikke at lege politibetjent eller moralsk vogter. Det har vi netop politiet og domstolene til.

Citat fra artiklen: "Målet er ifølge telegraph.co.uk at forhindre, at sider, der gentagne gange er blevet anmeldt for at sprede piratkopieret indhold dukker op på den første side i søgninger."

Så man lader den ene part (rettighedsforkæmperne) være den øverste myndighed i forhold til hvad der er rigtigt og forkert at linke til på nettet? Det er vel det man kalder censur.

Ulovligt indhold skal fjernes fra nettet, ingen tvivl om det, men det må være en dommer der afgør den slags og ikke alene en anmeldelse fra tilfældig jurist fra en sammenslutning af kommercielle indholdsleverandører.

Hvad bliver det næste? Hvem vil Google lade kigge deres søgeresultater igennem næste gang? Der er vel masser af interesseorganisationer, regeringer osv. der står i kø for at få tilpasset søgeresultaterne efter deres hoved.

  • 7
  • 0
#7 Erik Herskind

Jeg har skam prøvet at bruge Bing. Det gjorde jeg på en hjemmeside, der hedder microsoft.com (Måske nogen herinde har hørt om den) Jeg kunne ikke finde det, jeg søgte. Altså gik jeg ud og søgte med Google, og straks fandt jeg to aktuelle sider inde på microsoft.com

Derfor finder jeg det rimeligt, at komme de 2 søgemaskiner i samme kasse. Prøv med Bing, og find det med Google

  • 1
  • 0
#9 Henrik Sørensen

Har Google og Microsoft som private aktører egentlig ikke selv lov til at bestemme hvad, de vil vise?

Teknisk set, leverer de en "gratis" service for folk, og hvis de mener, at visse typer indhold skal fjernes, så har de vel lov til det? Så længe de ikke overtræder gældende lovgivning.

Lidt ligesom, hvis Amazon beslutter sig for ikke at sælge fx. Mein Kampf.

Vi kan diskutere herfra og til evigheden om, om det er "rigtigt" eller "forkert", men når alt kommer til alt, har en privat virksomhed vel selv ret til at sortere i de data, de stiller til rådighed "gratis" ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere