Facebooks OpenCellular skal få kloden på nettet

3 kommentarer.  Hop til debatten
Facebooks OpenCellular skal få kloden på nettet
Illustration: Facebook.
Facebook er i fuld færd med at udvikle et netværk af mobile sendebokse, der med tiden skal give net til den del af jordens befolkning, der ikke er online
8. juli 2016 kl. 09:21
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De senere år har flere af nettets giganter forsøgt at imødekomme de fire milliarder mennesker på kloden, der endnu ikke er koblet på nettet med forskellige bud på tekniske løsninger.

Én af dem er Facebook. Søgegiganten har netop lanceret projektet OpenCellular, som især skal hjælpe folk i de egne af verden, hvor dækningen er ringe. Det skriver flere medier, blandt andre Danmarks Radio og Digital Trends.

Idéen går ud på, at oprette et helt netværk af mindre bokse, der fungerer som mobilmaster. Senere vil designet bag OpenCellular blive gjort til open source, så alle folk har mulighed for at videreudvikle teknologien. Ingeniøren Kashif Ali skriver på Facebooks side, at testen af OpenCellular er i fuld gang, men at selve boksen først skal introduceres til en række partnere over sommeren, før produktionen kan komme i gang.

Konceptet er allerede velafprøvet i flere versioner. I Kenya har man haft succes med test af boksen BRCK, der nu er færdigudviklet og kan leveres forholdsvist billigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På samme vis har BuffaloGrid udviklet en multifunktionel og billig boks, der både leverer strøm, mobil- og netadgang. Samtidig er forretningsmodellen interessant, da den distribueres i udviklingslandene uden om de traditionelle leverandører, men i stedet i et netværk af såkaldte agenter.

Foruden OpenCellular-projektet har Facebook andre lignende globalt orienterede projekter i skrivebordsskuffen. Heriblandt et projekt om at lade ubemandede fly fungere som flyvende mobilmaste, samt den færdigudviklede og gratis webportal Free Basics.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
9. juli 2016 kl. 14:35

Hvorfor det ?

2
9. juli 2016 kl. 00:30

... Var det ikke bedre om du skrev direkte til forfatterens mail, i stedet for at vi andre skal læse denne kommentar?

1
9. juli 2016 kl. 00:18

Du fik ikke lige PHK til at skimte din artikel inde du gengav en oversættelse af en PR meddelelse fra Facebook. Eller brugte lidt tid på at undersøge sagen, hvis du ikke selv har fuldt bare lidt med i hvad der sker i verden som Indien med facebook, Free Basic, samt faceboks version af "internet"

Og ja sådan produkter er lavet, og fungere mange steder i ulande. Så hvad er nyheden eller det nye i ideen . Skulle du nå en histore inden deadline, også skimtet du lige dr og PR udmedlinger fra facebook. Og de har slet ikke lavet boksen, bare skriven at de vil det ?

Nu er kloden på nettet, det er mangle på billigt eller gratis net, til dem som ikke har råd til sattelitforbindelser, steder hvor der ikke slet er eller var mulighed for at kommunikere med omverden for hele samfund og landsbyer. Og nu taler vi ikke Danmark.
De steder hvor en helt landsby går sammen om en telefon som bringer dem fra stenalderen til nu. Hvor de før kun høre rygter, blev snydt af opkøber, og ikke viste hvad der skete i landsbyen40 km. væk. Til troværdige nyheder, kurser og priser på korn og fødevare, vejrudsigter, lægehjælp, uddannelse og meget andet. Det er dette segment vi snakker om.

Så det kunne du have skriven noget om, eller om man stoler på facebook efter de blev smidt ud af Indien, eller måske teknisk hvad det er baseret på, hvad men størm, hvad med net til distrupition, eller noget helt andet, end dette mismask af en artikkel/reklame/PR.