Facebooks Oculus dømt til at betale 500 millioner dollar i retssag
Virtual reality-selskabet Oculus ejet af Facebook er dømt til at betale 500 millioner dollar til spilselskabet ZeniMax, blandt andet for brud på en fortrolighedsaftale, skriver mediet Polygon.
Oprindeligt sagsøgte ZeniMax Oculus tilbage i 2014, da selskabet mente, at Oculus havde stjålet ZeniMax' kode til at bygge deres VR-headset Oculus Rift. Anklagen lødpå, at medstifter i Zenimax John Carmack, som nu er teknologichef i Oculus, videregav fortrolige oplysninger til Oculus' nuværende administrerende direktør, Palmer Luckey, men den anklage holdt ikke i retten.
Dog afgjorde juryen, at Facebook skal betale 200 millioner dollars for, at Palmer Luckey har brudt en fortrolighedsaftale, 50 millioner dollar for krænkelse af ophavsretten og 250 millioner for falske betegnelser. De sidste 200 millioner er fordelt på to Oculus-direktører. 50 millioner fra Palmer Luckey og 150 millioner fra tidligere administrerende direktør i Oculus Brendan Iribe.
Oprindeligt bad Zenimax om 4 milliarder dollars i erstatning fra Facebooks Oculus.
Oculus er skuffede
Oculus er 'skuffede' og vil appellere sagen, men en talsperson tilføjer dog:
»Kernen i denne sag er, om Oculus stjal ZeniMax’ forretningshemmeligheder eller ej, og juryen har her taget vores side.«
Afgørelsen kommer kort efter, at Facebook annoncerede et imponerende kvartalsregnskab for sidste del af 2016. Her mere end fordoblede de deres indtægter - fra 1,56 milliarder dollars tidligere samme år til 3,57 milliarder dollars.
Erstatningen til ZeniMax tager derved 'kun' en bid af de ekstra indtægter.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.