Facebooks nedbrud kostede 1 mio. kr. i minuttet

6. oktober 2021 kl. 09:105
Facebooks nedbrud kostede 1 mio. kr. i minuttet
Illustration: Facebook.
Mellem 60 og 100 mio. dollars anslås Facebooks nedbrud at komme til at koste i tabte indtægter, vurderer medier. Samtidig flygtede 70 mio. brugere til konkurrenten Telegram.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebooks seks timer lange nedbrud er anslået til at koste det sociale medie mere end 60 mio. amerikanske dollars, svarende til godt 385 mio. kr.

Det skriver Ars Technica på baggrund af beregninger fra MarketWatch, der tager udgangspunkt i Facebooks samlede indtægter fra sidste år på 86 mia. dollars. Det svarer til 1 mio. kr. i minuttet.

Facebooks nedbrud skyldtes problemer med det sociale medies DNS-system og BGP-protokol.

Erhvervsmediet Fortune anslår, at nedbruddet koster Facebook knap 100 mio. dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Facebook har i alt cirka 3,5 mia. brugere, hvoraf tjenesten Downdetector.com modtog mere end 14 mio. anmeldelser fra brugere, der ikke kunne logge på det sociale medie.

Samtidig med Facebook og deres søstervirksomhed WhatsApps nedbrud har beskedtjenesten Telegram fået 70 mio. brugere på verdensplan.

»Telegrams daglige vækstrate overskred normen med en hidtil uset størrelsesorden, og på en dag bød vi velkommen til over 70 millioner flygtninge fra andre platforme,« skriver grundlægger af Telegram Pavel Durov ifølge Reuters på sin Telegram-kanal.

Foruden tabte indtægter for flere hundrede mio. kr. og flere kunder hos konkurrenten, så faldt Facebooks aktier med 4,9 pct. svarende til en værdi af 47,3 mia. dollars eller godt 303 mia. kr.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
8. oktober 2021 kl. 04:49

Når samtlige af klodens større medier, normalt ømmer sig over facebooks såkaldte evne til at liste læsere væk fra deres egen fold over i SoMe-indelukket, og så samtidig kvantificerer indtægtstabet, men glemmer at indregne PR-værdien af omtalen ifm nedbruddet, får regnstykket nok en mindre dramatisk, rød dobbeltunderstregning. Måske.

Den selv samme mængde af medier, har vel nok skrevet et eller andet om facebook ifm nedbruddet - og hvad der er tabt på nedbruddet, vindes muligvis på tilbagevending, flere fb-produktister og konvertitter, samt omtalen i sig selv. Denne opstilling er også en smule vinden- blæser, korrekt?

Alt godt, vi ses på fb, mens billederne og memes på ig i de kommende/forgangne timer og sågar dage udtrykker, at livet nu er vendt tilbage til status quo efter facebook-teknik igen kører som smurt. Krydr det med lidt opfølgende information fra officielt hold, som afføder endnu mere PR-værdi, spekulation, konspiration, og dertilhørende aktiened- og optur for det kære hade-medie. Der blev tjent mia. af kroner.

Tillykke kære old-school medier, I har gjort samfundet en tjeneste i oplysningens tjeneste, en bjørnetjeneste for jer selv, og så en tjeneste ved igen at oplyse om fælleskonkurrentens udmeldning desangående - i samfundets tjeneste. Bravo.

3
6. oktober 2021 kl. 15:13

Så var det her man havde håbet at det var tjenester som Signal eller Element der havde oplevet kæmpe vækst.

2
6. oktober 2021 kl. 13:09

"Mit gæt er at de er tilbage hos Messenger en time efter at Messenger var oppe igen"

Mange af dem er helt sikkert tilbage, men mon ikke Telegram har fået bare et par nye faste brugere, og lidt god omtale?

1
6. oktober 2021 kl. 09:13

Folk er ikke flygtet fra FB tilTelegram. I værste fald er de flygtet fra Messenger til Telegram. Mit gæt er at de er tilbage hos Messenger en time efter at Messenger var oppe igen.