Facebook lancerer pilottest med seks nye nuancer af ‘like’

Torsdag løftede Facebook sløret for dets annoncerede arbejde med den længe efterspurgte ‘dislike’-knap, som kommer i form af seks nye konstruktive tilkendegivelser kaldet ‘reactions’.

Det er ikke til at fornægte, at den opadvendte Facebook-tommel for længst er rykket op i den kulturelle sværvægtsklasse. Det afspejles meget godt i fredagens nyhedsbillede, hvor Facebooks officielle opdatering til at ‘like’ er forsidestof på alverdens netmedier.

Facebook lancerede nemlig torsdag deres nye fortolkning af den længe efterspurgte ‘dislike’-knap, så folk kan give mere passende respons på sørgelige opdateringer fra vennerne på det sociale medie.

Læs også: Facebook på vej med ‘synes ikke godt om’-knap

Den nye udgave, som fra og med torsdag kører som pilot-projekt blandt Facebook-brugere i Irland og Spanien, er ikke så meget en dislike-knap, som det er en måde for brugere at nuancere deres måde at vise medfølelse på.

Således hedder de nye underkategorier ‘love’, ‘haha’, ‘yay’, ‘wow’, ‘sad’, og ‘angry’, som fremkommer som en slags undermenu, hvis man holder ‘like’-knappen nede. Som Ars Technica rigtigt nok pointerer, er det primært de to sidste ‘reaktioner’, som reelt er udtryk for en ‘dislike’-funktionalitet.

Pilottesten af ‘reactions’ vil køre i en tidsubestemt periode i de to europæiske lande, som er valgt ud fra det lidet flatterende kriterium, at det er de to nationer med færrest venner uden for landets grænser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Andrew Rump

Som jeg ser det kan folk bruge Facebook's nye Like emojis på to måder! Som det er nu kan du kun Like eller ikke Like noget, men i fremtiden kan du foreksempel vælge den sure emoji. Men er det fordi du er sur på vegne af den bruger der har skrevet indlægget eller er du sur fordi brugeren skrev noget du ikke kunne lide? Det kan være to modsatte ting. Med andre ord kan hele emoji Like tingen blive ubrugligt eller har jeg misforstået noget?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere