Facebooks eksterne faktatjekkere vil have adgang til mere data

Bedre adgang til data fra det sociale medie vil gøre faktatjekkerne mere effektive, lyder det fra tredjeparterne, som hjælper Facebook i kampen mod misinformation.

Der er behov for, at Facebook i højere grad deler data med de tredjeparter, som hjælper det sociale medie med at kontrollere misinformation. Sådan lyder det fra faktatjekkerne hos den britiske organisation Full Fact.

Det skriver Reuters.

Full Fact er en frivillig britisk organisation, som beskæftiger sig med faktatjek. Full Fact har været en del af Facebooks faktatjek-program siden januar.

Ifølge organisationen burde Facebook stille mere data fra det sociale medie til rådighed, fordi det vil gøre det nemmere at faktatjekke indhold.

I en nyligt udgivet rapport peger Full Fact på en række områder, hvor de mener, at Facebook bør dele mere data med faktatjekkerne.

Blandt andet vil organisationen gerne have mere information om, hvordan såkaldt flaget indhold bliver delt over tid. Det skal give faktatjekkerne bedre mulighed for at finde ud af, hvor hurtigt misinformation og falsk indhold bliver spredt.

Ifølge Reuters påpeger andre af Facebooks eksterne faktatjekkere desuden, at det i længere tid har været svært at måle effekten af deres indsats mod misinformation. Og de efterspørger, at det sociale medie i fremtiden begynder at dele mere data til tredjeparts-faktatjekkerne.

En talsperson fra Facebook pointerer overfor Reuters, at det sociale medie er i gang med at undersøge, hvordan de kan implementere anbefalingerne fra faktatjekkerne

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere