Facebooks chat-app runder 500 millioner brugere

I sommer tvang Facebook sine brugere til at downloade en separat app, hvis de ville chatte via det sociale medie. Nu har chat-appen over en halv milliard brugere på verdensplan.

Siden juli i år har Facebook-brugere, der gerne vil benytte det sociale medie på telefonen, været nødt til at bruge en separat app til at chatte. Det har betydet en fordobling i chat-appens brugertal, lyder det fra it-giganten. Det skriver BBC.

Facebook mødte hård kritik for beslutningen om, at tvinge chat-funktionen ud af den normale Facbook-app, men ifølge Facebook-faderen Mark Zuckerberg var det for forvirrende at have chatfunktionen som en del af den originale app.

»Selv om det på kort sigt er smertefuldt at bede folk om at installere en separat messaging app, så vidste vi, at vi aldrig ville kunne levere den samme kvalitetsoplevelse som en tab inde i Facebook-appen,« sagde Zuckerberg til Techradar.

Overgangen synes at være lykkedes trods murren i krogene. I april brugte 200 millioner mennesker den udskældte app, og nu er tallet altså vokset til over en halv milliard brugere verden over.

I sidste måned købte Facebook det populære chat-tjeneste WhatsApp for 22 milliarder dollars – omkring 132 milliarder kroner. Med fulgte også en brugerbase på omkring 600 millioner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Milos Game

Det er da klart at de skiller de to apps ad - har I set hvad Messenger app'en kræver af tilladelser?? Der er nok en del brugere der siger "nix, putte, jeg bruger mobil websitet i stedet for!".

Identity - find accounts on the device - read your own contact card

Contacts/Calendar - read your contacts

Location - precise location (GPS and network-based) - approximate location (network-based)

SMS - receive text messages (SMS) - send SMS messages - receive text messages (MMS) - edit your text messages (SMS or MMS) - read your text messages (SMS or MMS)

Phone - directly call phone numbers - read call log

Photos/Media/Files - test access to protected storage - modify or delete the contents of your USB storage

Camera/Microphone - take pictures and videos - record audio

Wi-Fi connection information - view Wi-Fi connections

Device ID & call information - read phone status and identity

Other - receive data from Internet - download files without notification - run at startup - view network connections - prevent device from sleeping - install shortcuts - change your audio settings - read Google service configuration - draw over other apps - full network access - change network connectivity - send sticky broadcast - read battery statistics - read sync settings - control vibration

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere