Facebooks app på vej til at blive den mest brugte mobil-browser

Facebook-app'ens indbyggede browser er nu lige så brugt som Safari på iOS.

Facebook er kommet nærmere målet om at være det primære interface til internettet. I hvert fald står Facbook-app'ens indbyggede browser nu for en stor del datatrafikken på både Android- og iOS-telefoner.

Det viser en undersøgelse fra ScientiaMobile.

Læs også: Facebook deler din færden med firmaer, du aldrig har hørt om

Tallene fra sidste kvartal af 2016 viser, at Facebooks app-browser genererer 48 procent af browser- og webviews-trafikken på iOS-enheder. Det er lige så meget som Apples egen indbyggede browser, Safari, genererer, viser undersøgelsen.

På Android-enheder tager Facebook-browseren ligeledes en stor bid af kagen. Her står Facebook for 34 procent af trafikken, mens standardbrowsere tager omkring 62 procent.

Læs også: Jurist: Facebooks dataspredning er fuldt lovlig

'Det (undersøgelsen, red.) antyder, at websites er nødt til at være meget bevidste om at levere en god oplevelse på Facebook,' skriver Scientia Mobile i undersøgelsen.

Med tiltag som instant articles og den indbyggede browser satser it-giganten på give brugere en hurtigere og mere strømlinet oplevelse - og på, at brugere forbliver i Facebook-miljøet frem for at hoppe over på andre platforme.

Tallene fra ScientiaMobile antyder, at strategien indtil videre har givet pote.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Sune Marcher

Selvom man slår "åben links i ekstern browser" til, er der stadig sites der er "optimeret til hurtig visning i facebook", som man ikke kan slippe for at blive vist in-app.

Jeg har taget konsekvensen og afinstalleret Facebook og deres messenger-app.

  • 16
  • 0
#3 Simon Mikkelsen

Det er mange år siden jeg droppede Facebooks app, fordi den snagede i alt for meget, og i stedet benytter jeg deres webside i AddBlock Browser. Jeg har ikke brug for notifikationer og kan leve med et ekstra skrit når jeg lægger billeder op. Men så kan jeg holde kontakt til dem der lever på Facebook, og holde mit privatliv lidt mere for mig selv.

  • 4
  • 0
#4 Andreas Jensen

Det er mig ganske forunderligt, og særdeles skræmmende, at folk overhovedet i dag kan finde på at bruge så dårlig en app som facebooks mobil app viser sig at være, for ud over at du giver facebook lov til ca. alt på din telefon, med undtagelse af total mobil administrator, så er app'en så hundedårligt optimeret at den direkte formindsker din batteri kappacitet med 10-20% afhængig af model.

Jeg har for længst droppet facebooks apps, jeg kan sagtes leve med at skulle forbi facebooks side engang imellem. Folk der vil have fat i mig kan finde mig via andre veje end messenger..

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere