Trods kritik og censur vokser Facebook som aldrig før - nærmer sig to milliarder brugere

Trods kritik af censur, uvarslet nedlukning af grupper og begrænsning af fri meningsudveksling strømmer brugerne til verdens største sociale medie.

Hvis man troede, at Facebook ikke kunne vokse med samme fart som tidligere på antal brugere, må man indse, at man har taget fejl. Det skriver mobil.nu

Det står klart efter det seneste regnskab fra verdens største sociale medie. Facebook oplyser nemlig, at de med syvmileskridt nærmer sig to milliarder brugere, og at det sker med en stadig rekordhøj vækst.

Facebook har nu 1,86 milliarder brugere, og i sidste kvartal kom der 70 millioner nye til – en vækst på 18 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det viser selskabets årsregnskab, der netop er udkommet.

Analytikere vurderer, at Facebook ikke kan fortsætte væksten i 2017, men Mark Zuckerberg, stifter og topdirektør i Facebook, forklarer, at selskabets mission om at forbinde verden er mere vigtig end nogensinde.

»Vi havde et godt år i 2016, men vi har et stort arbejde forude med at forbinde folk,« siger han.

Kritik af Donald Trump

Mark Zuckerberg har for nylig kritiseret den amerikanske præsident, Donald Trump, for dennes beslutning om at indføre rejseforbud for mennesker fra bestemte lande med henblik på at forhindre immigranter og flygtninge i at komme ind i USA.

Zuckerberg mener, at vi skal hjælpe de mennesker, der er i nød, og forklarede samtidig, at USA er bygget på initiativrige, dygtige og arbejdsomme immigranter, og at USA har behov for dygtige immigranter også i fremtiden.

Når Zuckerberg så understreger, at selskabets mission om at forbinde verden er mere vigtig end nogensinde, kan det ses som en stikpille til netop præsident Trump: Det er vigtigere at skabe sammenhold og forståelse for hinanden end splid og frygt.

Der er dog tydeligvis også grænser for Facebook og Mark Zuckerbergs forståelse for omverdenen. Eksempelvis er det rystende svært at komme i kontakt med it-kæmpen - til trods for deres store påvirkning af danskernes hverdag.

Det mente Version2-læser Simon Mikkelsen, efter at Version2 i januar kunne fortælle om en gruppe på Facebook, der er blevet lukket ned uden varsel eller forklaring.

Gruppen ‘Politiet tilbage på Amager’ havde formået at samle 5.000 medlemmer, der ikke ønskede, at Amagers lokale politistation lukkede, før det sociale medie trak stikket.

Det sociale medie har også fået hård kritik for manglende forståelse og tolerance over for ikke-pornografiske nøgenbilleder, f.eks. det velkendte billede af den nøgne niårige pige Kim Phuc, der flygter grædende og alvorligt forbrændt fra et angreb med napalmbomber under Vietnamkrigen.

Læs også: Dear Mark Zuckerberg: I think you are abusing your power

Endelig er der kritikere, der mener, at Facebook har et stort ansvar for, at internettet bevæger sig fra en åben platform for fri meningsudveksling til små, lukkede, personlige og alt for komfortable bobler.

Læs også: Tidligere fængslet Iran-aktivist: Facebook ødelægger den åbne meningsudveksling på nettet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere