Det har efterhånden længe været kendt, at Facebook også bruger din adfærd uden for det sociale medie til at at målrette webannoncer. Nu vil it-kæmpen tage reklamestrategien et skridt videre og begynde at målrette annoncer mod webbrugere, der ikke har en Facebook-profil.
Det skriver amerikanske Computerworld.
Funktionen kommer i form af en udvidelse af det allerede eksisterende Facebook Audience Network, der indtil nu har gjort det muligt for site-indehavere at målrette annoncer til besøgende, der tilfældigvis også har en facebook-konto.
‘Idag udvider vi Audience Network så udgivere og udviklere kan vise bedre indhold til alle - inklusiv dem, der ikke bruger eller ikke er tilknyttet Facebook,’ skriver virksomhedens reklamechef Andrew Bosworth i en blog.
Ifølge Andrew Bosworth skal tiltaget nedbringe antallet af reklamer, der er irriterende for brugerne.
Tracking af ikke-brugere har tidligere givet Facebook problemer i Frankrig, der beordrede praksissen stoppet. På det tidspunkt var der dog tale specifikt om ikke-brugere, der besøgte en Facebook-side.
Ezra Gottheil, der er analytiker ved Technology Business Research, forklarer, at tiltaget giver Facebook rolle af reklamebørs.
»De laver kontrakter med annoncører og reklamebureauer for at placere reklamerne, og de laver kontrakter med andre sites om at vise dem. De bruger tracking-cookies for at målrette de rigtige reklamer til de rigtige folk. Forskellen er, at de også har Facebook. De har en platform for at vise reklamer og de kender mange brugere,« forklarer han til det amerikanske medie.
Med tiltaget tilføjer Facebook en funktion for sine brugere, der gør det muligt at slå Facebook-rettede reklamer fra, når man besøger andre sites. Det kan gøres gennem Facebook settings. Men det kræver altså under alle omstændigheder en Facebook-profil, at indstille om man vil se reklamerne uden for Facebook.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.