Facebook vil på børsen 17. maj - satser på 100 milliarder dollars

Den store børsnotering af Facebook vil angiveligt ske på Kristi Himmelfartsdag. Forventningen er en aktieværdi på omkring 600 milliarder kroner.

Med 800 millioner brugere og kontrol over en stadig større del af aktiviteterne på internettet er Facebook blevet en magtfaktor i det digitale univers.

Derfor bliver den kommende børsnotering fulgt tæt verden over, og nu er datoen for den store dag sluppet ud: 17. maj vil Facebook gå på børsen, altså på Kristi Himmelfartsdag i Danmark, hvor bankerne har lukket.

Det skriver Techcrunch.

Ingen kan i sagens natur vide præcist, hvor meget de 2,51 milliarder aktier vil blive værd, når alle kan købe dem fra 17. maj, men den generelle forventning er, at den samlede værdi af Facebook vil ende på omkring 100 milliarder dollars, altså 570 milliarder kroner. Det vil i givet fald betyde, at hver enkelt Facebook-bruger repræsenterer en værdi på cirka 750 kroner.

Den forventede værdi svarer til halvdelen af Google, som er over 200 milliarder dollars værd på børsen, mens Microsoft står til 260 millarder dollars, og Apple lige nu er helt oppe omkring 600 milliarder dollars, som verdens mest værdifulde selskab.

Mark Zuckerberg, den 27-årige stifter og direktør for Facebook, ejer 27 procent af sit firma, hvilket vil gøre ham 153 milliarder kroner værd, hvis Facebook-aktien henter 570 milliarder kroner ind som forventet.

Til sammenligning blev Mærsk McKinney Møllers samlede formue gjort op til 84 milliarder kroner ved hans død.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Da AOL gik på børsen var det også til en helt vild kursværdi -- så stor, at de kunne købe Time-Warner. Men det tog ikke lang tid for kursen at falde til under en tiendedel af startkursen, og siden er den faldet til næsten ingenting.

Mit gæt er, at ledelsen i Facebook godt er klar over, at Facebook har toppet i værdi, så det er nu, de skal sælge, hvis de skal have noget ud af det.

  • 2
  • 0
Peter Pedersen

Det må jo i og sig være en ganske svær situation for facebooks ledelse, deres værdi er ret luftig, og der skal ikke mange fejl til før de helt kan tabe pusten, som man har set det med så mange andre virksomheder i samme stil. De bør jo nok lære af historien, og forsøge at konsolidere sig selv i noget der er mere fast end gunsten af 800 millioner brugere.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere