Facebook vil på børsen 17. maj - satser på 100 milliarder dollars

19. april 2012 kl. 10:063
Den store børsnotering af Facebook vil angiveligt ske på Kristi Himmelfartsdag. Forventningen er en aktieværdi på omkring 600 milliarder kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Med 800 millioner brugere og kontrol over en stadig større del af aktiviteterne på internettet er Facebook blevet en magtfaktor i det digitale univers.

Derfor bliver den kommende børsnotering fulgt tæt verden over, og nu er datoen for den store dag sluppet ud: 17. maj vil Facebook gå på børsen, altså på Kristi Himmelfartsdag i Danmark, hvor bankerne har lukket.

Det skriver Techcrunch.

Ingen kan i sagens natur vide præcist, hvor meget de 2,51 milliarder aktier vil blive værd, når alle kan købe dem fra 17. maj, men den generelle forventning er, at den samlede værdi af Facebook vil ende på omkring 100 milliarder dollars, altså 570 milliarder kroner. Det vil i givet fald betyde, at hver enkelt Facebook-bruger repræsenterer en værdi på cirka 750 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den forventede værdi svarer til halvdelen af Google, som er over 200 milliarder dollars værd på børsen, mens Microsoft står til 260 millarder dollars, og Apple lige nu er helt oppe omkring 600 milliarder dollars, som verdens mest værdifulde selskab.

Mark Zuckerberg, den 27-årige stifter og direktør for Facebook, ejer 27 procent af sit firma, hvilket vil gøre ham 153 milliarder kroner værd, hvis Facebook-aktien henter 570 milliarder kroner ind som forventet.

Til sammenligning blev Mærsk McKinney Møllers samlede formue gjort op til 84 milliarder kroner ved hans død.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
19. april 2012 kl. 12:47

*POP* :-)

1
19. april 2012 kl. 10:36

Da AOL gik på børsen var det også til en helt vild kursværdi -- så stor, at de kunne købe Time-Warner. Men det tog ikke lang tid for kursen at falde til under en tiendedel af startkursen, og siden er den faldet til næsten ingenting.

Mit gæt er, at ledelsen i Facebook godt er klar over, at Facebook har toppet i værdi, så det er nu, de skal sælge, hvis de skal have noget ud af det.

2
19. april 2012 kl. 12:46

Det må jo i og sig være en ganske svær situation for facebooks ledelse, deres værdi er ret luftig, og der skal ikke mange fejl til før de helt kan tabe pusten, som man har set det med så mange andre virksomheder i samme stil. De bør jo nok lære af historien, og forsøge at konsolidere sig selv i noget der er mere fast end gunsten af 800 millioner brugere.