Facebook pønser på at starte videolyden automatisk i din newsfeed

En lille test i Australien kommer til at afgøre, om reklamevideoer på Facebook bliver afspillet automatisk med lyd.

Hvis du af og til logger ind på Facebook i offentlige rum, så kan det i fremtiden være en god idé, at du har sat dine høretelefoner til eller er sikker på, at lyden er slået fra. I hvert fald hvis du ikke er interesseret i, at andre skal følge med i din newsfeed.

Facebook tester for tiden, at lyden automatisk starter på videoer i din newsfeed, på samme måde som billedvisningen på videoer gør det i dag. Det skriver thenextweb.com.

Hvis du eksempelvis sidder til et møde eller til undervisning, kan det altså være en god idé at være sikker på, at lyden er slået fra på din telefon, medmindre du mener, at reklamerne på din newsfeed er et must for dine kollegaer.

En rapport fra Digiday viser, at 85 procent af de videoer, der bliver vist på Facebook, er uden lyd, hvilket har fået mange producenter af videoer til sociale medier til at inkludere undertekster i deres materiale eller være meget visuelle i deres udtryk. I fremtiden bliver det måske ikke helt så nødvendigt.

Testen er i sig selv ikke særlig stor. Den er blevet udrullet til udvalgte brugere i Australien, og det er muligt at slå funktionen med automatisk lyd helt fra.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Deleted User

Jeg vil så pønse på at få installeret noget som gør at lyden IKKE starter automatisk og det gøres nok nemmest ved at videoer fjernes fra siden.

Alternativt vil jeg pønse på at lukke min facebook konto.

 • 5
 • 0
#5 Jacob Larsen

der ikke findes alternativer

Det er jo det der er fidusen med de sociale netværk. Der er måske alternativer, men hvis ens omgangskreds ikke bruger disse alternativer så er de jo ikke relevante.

Hvis man kan overtale størstedelen af sin omgangskreds til at bruge andre medier end Facebook (og installere en mere app, sørge for at der er logget ind osv.), så er det jo rigtigt nok at der er alternativer.

 • 4
 • 1
#6 Ivo Santos

De kan gøre som de vil, der er ingen alternativ.

Hvad er mest værd, 50.000 virtuelle 'fremmede' venner, eller nogle få som man fysisk ser og taler med?...

Jeg vælger den sidste mulighed, jeg vil hellere have et par rigtige 'gode' venner i forhold en en masse 'virtuelle' venner som er fremmede for en.

Alternativer: der findes nu ellers en masse alternativer. - God gammeldags hjemmelig hygge med både mad og underholdning. - Man kan jo også sætte en forum server op og bruge den som en alternativ facebook eller lign. - Og så er der jo IRC chat som en alternativ til både skype og snapchat eller hvad de nu hedder. Jeg ved at der findes en masse andre muligheder. - Jeg er bland andet frivillig i en forening hvor jeg også taler med en masse forskellige personer og hygger mig der. Det står så hvidt jeg ved frit for alle at lave en hygge forening eller lign. hvor man også kan mødes med andre og hygge sig med hvad man nu er til.

 • 3
 • 0
#7 René Nielsen

Hvad er mest værd, 50.000 virtuelle 'fremmede' venner, eller nogle få som man fysisk ser og taler med?...

Jeg er enig med dig og jeg har heller ikke 200+ venner.

Jeg har kun omkring 6-7 venner og omkring 20 bekendte med hvem jeg har socialt samvær og sjovt nok er de også begyndt at anvende BBM til at "styrer" deres børn.

Det behøver man ikke. F.eks. tilbyder den gratis BBM klient - kanaler som virker som fora, som både kan være private eller offentlige foruden chat, videoopkald, billeder, telefonopkald, kalenderintegration, betalingsintegrering og meget andet.

Og så er det hele jo krypteret og du har styr på hvem som ser dine data som billeder og lignende.

Og BBM er ikke ene om dette - det er blot at åbne øjnene.

 • 2
 • 0
#8 Ditlev Petersen

Der er jo altid nul-løsningen: Ingen Facebook. Den vigtigste funktion af sociale medier er jo at promovere en selv og at bilde sig selv ind, at man har masser af venner. Blændværk og bedrag kan man godt undvære.

Jeg har aldrig gidet, men bliver fra tid til anden opfordret til at få en proforma-facebookprofil. Hvad meningen med den skulle være, når den er tom, kan jeg ikke se. I hvert fald ikke at promovere nogen eller noget.

 • 4
 • 0
#9 Dave Pencroof

Jeg kan godt leve uden fjæsbog

Jeg kan IKKE leve MED fjæsbog !

"alternative møde former" I diverse studiemiljøer er FB blevet en de facto std, som det er svært at slippe for, det er noget flere uni-studerende siger, jeg vil gå ud fra at det er fordi det er nemt for flertallet, og flertallet jo bestemmer !

Der er faktisk dem der går på FB for at genfinde gamle virkelige venner fra hjemlandet de er fordrevet fra, eller ikke har haft noget at gøre med i årevis ! Kan du tage fat i Skype med en minimal forhåbning om at finde venner fra for 10-20 år siden ?

"Det behøver man ikke. F.eks. tilbyder den gratis BBM klient - kanaler som virker som fora, som både kan være private eller offentlige foruden chat, videoopkald, billeder, telefonopkald, kalenderintegration, betalingsintegrering og meget andet."

Er det et reelt valg ? Er det tilgængeligt (for novicer) til f.eks pc/windows ? Jeg kender ret mange der har meldt ud at de under ingen omstændigheder vil have smartphones, nogen af disse har dog pc, og hele konceptet på FB med at kunne udveksle alt muligt, er for mange det der gør FB til en nødvendighed ! Hvis FB's magt over individet skal minimeres så skal der være et let tilgængeligt alternativ til både tlf og div pc-OS, FB knokler trods alt røven ud af bukserne for at brugerene skal have ALT hvad de kunne tænke sig at foretage sig tilgængeligt i FB's miljø, jo mere brugeren kan i FB, jo flere data får FB at lege med og sælge ! FB's egen-interesse er jo at brugeren IKKE forlader FB-siden overhovedet, alt kan gøres via FB FY-FØJ !

BTW ! Skulle disse FB-holikere ikke se at få fjæset ud af skærmen og være sammen med dem de fysisk sidder sammen med, der er INGEN der er så vigtige at ALT hvad de laver partout skal på FB straks, og at de SKAL være tilgængelige ALTID er noget hjernelamt pis, selv når de "hygger sig" med kæresten, ingen er døde af at skulle vente på lidt info, skulle jeg en dag finde på at stable noget festligt på benene, vil deltage-kravet være at tlf i forløbet som minimum SKAL være på lydløs, og at skrive i div sammenhænge er forbudt, at bruge tlf er et NO GO mm der er liv på spil !

 • 1
 • 0
#10 Povl Hansen

Ja, der er mange alternativer, men på et socialt media kræver det af der er nogle der er nogen af være sociale med, så hvis du kender 100 på facebook og 0 på det der alternativ, så kan du enten prøve af lokke de andre til af skifte eller bare være på facebook fordi de det meget nemmerer

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere