Facebook vil lade brugerne blokere politisk reklame

Illustration: Azri Suratmin, BigStock
Som et led i kampen imod politisk misinformation, vil facebook lade brugerne blokere politisk reklame.

En ny feature vil give brugerne på Facebook og Instagram mulighed for at slå politiske reklamer fra. Udrulningen starter i dag og vil dermed være tilgængelig under den Amerikanske valgkamp. Det skrive BBC.

Forandringen kommer efter, at Facebook har modtaget hård kritik for at tillade politiske reklamer, som indeholdt misinformation. Med beslutningen følger Facebook i sporene på konkurrenten Twitter, der i oktober forbød politiske reklamer.

De to konkurrenter har ellers haft en ret forskelligartet tilgang i kampen imod misinformation og fake-news. Twitter har grebet ind overfor tweets, fra den Amerikanske præsident, som de mente indeholdt vildledende information om brevstemmer. Facebook har derimod nægtet at følge samme fremgangsmåde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Peter Jensen

...Så er det helt sikkert kun politiske reklamer som Fakebook ikke selv er politisk enige med der kan blokeres. De censurerer og shadow-banner jo i forvejen alle hvis politiske holdnininger de ikke enige med. Fakebook er ikke en uafhængig platform, men en udgiver der redigerer indhold væk som de ikke er enige med. Lige som en avis.

  • 1
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere