Facebook vil ikke faktatjekke politikeres opslag

Illustration: Minerva Studio, BigStock
Selvom Facebook har infrastrukturen til at faktatjekke politikeres opslag, så vælger de, at politikeres opslag gerne må bryde Facebooks generelle regler, da det er i samfundets interesse.

I kampen mod deling af falske nyheder på sociale medier går Facebook sin helt egen vej. De mener nemlig, at det er vigtigere for samfundet at vide, hvad politikere mener, end at holde styr på, hvorvidt det, politikerne deler, faktisk er sandt.

Derfor vil Facebook ikke slette opslag fra politikere, selv hvis de bryder Facebooks regler, oplyser Nick Clegg, der er VP of Global Affairs and Communications i en pressemeddelelse.

Facebook har ellers flere værn mod deling af fake news, da der både er en hær af faktatjekkere ansat, og brugerne har mulighed for at markere nyheder, de mener er utroværdige, hvilket så bliver synligt for andre. Dette vil dog ikke gælde politikeres opslag.

»Jeg forstår debatten omkring, hvordan store tech-virksomheder håndterer bekymringerne om data, privatliv, indhold og integriteten omkring valg. Men jeg tror fuldt og fast på, at det ikke hjælper at bryde problemerne op hver for sig. De rigtige løsninger kan kun komme gennem nye, gennemtænkte love,« siger Nick Clegg i pressemeddelelsen.

Går modsatte vej af Twitter

Nyheden kommer ifølge The Hill kort tid efter, at konkurrenten Twitter i juni tog et skridt i modsatte retning, da de nu ville gøre det tydeligt for brugeren, hvis et opslag blev flagged (altså anmeldt som f.eks. upassende eller usand).

En talskvinde fra Facebook siger til Reuters, at selv hvis en politikers opslag bliver flagged, vil det ikke engang vises for de øvrige brugere.

Det skal dog understreges, at der naturligvis er undtagelser. Hvis en politikers opslag bringer andre i fare, vil det blive fjernet. Det samme gælder, hvis der ikke er tale om et normalt opslag, men snarere en reklame.

Læs også: Leder i Microsoft: Demokratiet er i fare, hvis ikke tech-giganterne tøjles

Læs også: Facebook åbner nyt datacenter i Odense før tid

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Finn Christensen

Selvom Facebook har infrastrukturen til at faktatjekke politikeres opslag, så vælger de, at politikeres opslag gerne må bryde Facebooks generelle regler...

Straks når penge i kassen klinger, Etik, moral ud af hjernen springer.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere