Facebook vil ikke faktatjekke politikeres opslag

3 kommentarer.  Hop til debatten
Facebook vil ikke faktatjekke politikeres opslag
Illustration: Minerva Studio, BigStock.
Selvom Facebook har infrastrukturen til at faktatjekke politikeres opslag, så vælger de, at politikeres opslag gerne må bryde Facebooks generelle regler, da det er i samfundets interesse.
25. september 2019 kl. 10:50
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I kampen mod deling af falske nyheder på sociale medier går Facebook sin helt egen vej. De mener nemlig, at det er vigtigere for samfundet at vide, hvad politikere mener, end at holde styr på, hvorvidt det, politikerne deler, faktisk er sandt.

Derfor vil Facebook ikke slette opslag fra politikere, selv hvis de bryder Facebooks regler, oplyser Nick Clegg, der er VP of Global Affairs and Communications i en pressemeddelelse.

Facebook har ellers flere værn mod deling af fake news, da der både er en hær af faktatjekkere ansat, og brugerne har mulighed for at markere nyheder, de mener er utroværdige, hvilket så bliver synligt for andre. Dette vil dog ikke gælde politikeres opslag.

»Jeg forstår debatten omkring, hvordan store tech-virksomheder håndterer bekymringerne om data, privatliv, indhold og integriteten omkring valg. Men jeg tror fuldt og fast på, at det ikke hjælper at bryde problemerne op hver for sig. De rigtige løsninger kan kun komme gennem nye, gennemtænkte love,« siger Nick Clegg i pressemeddelelsen.

Går modsatte vej af Twitter

Nyheden kommer ifølge The Hill kort tid efter, at konkurrenten Twitter i juni tog et skridt i modsatte retning, da de nu ville gøre det tydeligt for brugeren, hvis et opslag blev flagged (altså anmeldt som f.eks. upassende eller usand).

Artiklen fortsætter efter annoncen

En talskvinde fra Facebook siger til Reuters, at selv hvis en politikers opslag bliver flagged, vil det ikke engang vises for de øvrige brugere.

Det skal dog understreges, at der naturligvis er undtagelser. Hvis en politikers opslag bringer andre i fare, vil det blive fjernet. Det samme gælder, hvis der ikke er tale om et normalt opslag, men snarere en reklame.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
26. september 2019 kl. 09:58

Hvis Twitter skal fakta tjekke alle trumps opslag så får de travlt. Med mindre af de bare sætter en permanent advarsel på hans konto

2
25. september 2019 kl. 22:24

Eller så forventes der ikke fakta og sandheder fra Politikere ?

Så et fakta check er omsonst.

1
25. september 2019 kl. 20:53

Selvom Facebook har infrastrukturen til at faktatjekke politikeres opslag, så vælger de, at politikeres opslag gerne må bryde Facebooks generelle regler...

Straks når penge i kassen klinger, Etik, moral ud af hjernen springer.