Facebook vil have fingre i bankdata med kundeservice-løsning

Illustration: Screendump
Zuckerberg kan ikke få nok persondata på sin platform og er i snak med amerikanske banker om at dele data.

Facebook snakker i disse dage med nordamerikanske banker og finansielle virksomheder om at få del i deres kunders data. Til gengæld vil bankerne så få adgang til platformen med henblik på at udøve kundeservice.

Indtil videre har Facebook snakket med bl.a. JPMorgan Chase, Wells Fargo, Paypal og American Express om at få deres kunderserviceplatforme integreret med Facebooks Messenger-system, skriver Wall Street Journal og Reuters.

»Ideen er, at det kan være bedre at chatte med sin bank end at vente i kø på linjen,« siger en anonym talskvinde fra Facebook til Reuters.

Vil ikke bruge data til reklamer

Facebook har for at muliggøre kundeservicefunktionen bedt banker om adgang til detaljeret finansiel information, deriblandt bankkunders kreditkort-information og saldo på lønkonti. Brugere skal selv acceptere, at Facebook får adgang til dataene.

Facebook lover ifølge Reuters, at dataene ikke vil blive brugt til reklamer eller noget andet.

»Vi bruger ikke disse informationer til andet end at muliggøre kundeservice,« siger Facebook til Reuters og slutter med, at det er vigtigt at holde dataene beskyttet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Denny Christensen

Ikke den mest aktive FB bruger men bruger messenger en del.

FB får ikke mange data fra mig direkte, men fisker naturligvis løs og ved givet en del mere om mig end jeg har lyst til at vide.

Mere personlige data end venner og de få begivenheder jeg skriver om kommer jeg ikke til at afgive, bank, sundhed, andet - hvis konsekvensen er at lukke ned for FB og messenger så gør jeg det.

Det er lige nu et tilbud til amerikanske banker, at info ikke bruges til reklamer holder næppe og under alle omstændigheder skal FB ikke ind over min kommunikation med min bank.

  • 0
  • 0
Kim Henriksen

FB får ikke mange data fra mig direkte, men fisker naturligvis løs og ved givet en del mere om mig end jeg har lyst til at vide.

Facebook udleder også information om dig, selvom du slet ikke har en bruger.

Eksempelvis er Facebook åbenbart i stand til at genkende mit ansigt, fordi andre brugere uploader billeder, hvor jeg er på og jeg er blevet tagget på disse billeder af andre brugere.

Så nu kan Facebook automatisk "tagge" mig på billeder med navn og det hele.

Fucking spion tjeneste, gid deres datacentre måtte brænde ned til grunden. #lurerZuckerburg

  • 0
  • 0
Denny Christensen

I know - og jeg har gjort 'alle' opmærksom på at undlade at tagge mig, men det sker nu en gang imellem alligevel og så er skaden sket.

Jeg har givet ret i at selv om jeg ikke bliver tagget kan FB ud fra billedet genkende mig og lave registreringen alligevel - jeg kan ikke vinde den kamp :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere