Facebook vil gøre det nemmere for brugerne at benytte deres 'rigtige' navn

Hvis dit rette navn ikke er det samme som dit rigtige navn, kan det være problematisk at være på Facebook – nye regler skal gøre det lettere fremover.

Hvis du er på Facebook, så skal du benytte dit rigtige navn – det er en del af brugeraftalen. Det skyldes ifølge Facebooks vicedirektør for vækst Alex Schultz, at 'når folk bruger det navn, andre kender dem som, står de i højere grad til ansvar for, hvad de siger, hvilket gør det sværere at gemme sig bag en anonymt navn, så de kan genere, mobbe, spamme eller snyde andre'. Det skriver websiden Buzzfeed.com.

Navngivningsreglerne har imidlertid været stærkt kritiseret for blandt andet at diskriminere mod blandt andet transkønnede og indianere, hvor der kan være væsentlig forskel på det navn, brugeren opfatter som deres rigtige navn, og så det navn, der står i for eksempel kørekortet. Samtidig har klagemulighederne over brugeres navne været brugt til at chikanere netop disse grupper.

Det har fået organisationerne Electronic Frontier Foundation, Human Rights Watch og ACLU of California til at sende et åbent brev til Facebook, der nu vælger at bløde op på nogle af reglerne omkring navngivning.

Læs også: Facebook lancerer søgemaskine-funktion: Nu kan du søge i over 2.000 milliarder opslag

Det skal være sværere at klage

Først og fremmest bliver det modsat tidligere muligt for de brugere, der bliver bedt om at verificere deres navn, at forsyne Facebook med yderligere detaljer og begrundelse for, hvorfor det navn, de gerne vil bruge på Facebook, måske afviger fra navnet i deres pas eller kørekort.

»Dette skulle gerne hjælpe vores Community Operations-folk med bedre at forstå situationen samt grundene til, at brugeren ikke i øjeblikket kan bekræfte sit navn,« skriver Alex Schultz i et svar på det åbne brev.

Samtidig vil de Facebook-brugere, der i fremtiden ønsker at klage over navne, være nødt til at indsende yderligere information om, hvorfor de klager. Dette skulle gerne gøre det sværere at klage og dermed mindske risikoen for, at klagerne bliver brugt til at chikanere og låse brugere ude af deres konto.

Ændringerne træder i kraft til december.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Du kan sagtens oprette en profil under et andet navn... Det er først, hvis nogen klager eller Facebook finder anledning til det, at du kan blive bedt om at verificere dit navn.

Thomas Berger Social Media Journalist Version 2

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere