Facebook undskylder: Teknisk fejl gjorde Xi Jinping til 'Mr. Shithole'

1 kommentar.  Hop til debatten
Facebook undskylder: Teknisk fejl gjorde Xi Jinping til 'Mr. Shithole'
Illustration: kb-photodesign / Bigstock.
En teknisk fejl er skyld i, at den kinesiske præsident, Xi Jinping i flere oversættelser fra burmesisk til engelsk på Facebook er blevet til 'Mr. Shithole'. Facebook har før oplevet fejl i oversættelser fra burmesisk, blandt andet i forbindelse med forfølgelsen af rohingyaerne.
21. januar 2020 kl. 09:49
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, er på Facebook blevet omtalt som ’Mr. Shithole’ (’Hr. Røvhul’) i oversættelser fra burmesisk til engelsk.

En talsperson for Facebook siger, at der er tale om en teknisk fejl, og undskylder samtidig, skriver Reuters.

Fejlen er blevet ekstra tydelig i forbindelse med, at Xi Jinping har været på besøg i Myanmar. Her er der blevet underskrevet store infrastrukturaftaler, der er finansielt støttet af Beijing.

Aung San Suu Kyi, statsrådgiver i Myanmar, offentliggjorde på sin officielle Facebook-side en post, der, hvis man oversatte den til engelsk, var fyldt med referencer til ’Mr. Shithole’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En overskrift i en lokalavis, Irrawaddy, lød på engelsk ’Dinner honours president shithole’ (Middag til ære for præsident ’røvhul’).

Udover at Facebook lovede, at sådanne fejl ikke ville ske igen, kom det også frem, at Facebook-systemet ikke havde præsident Xi Jinpings navn i sin burmesiske database og derfor gættede på oversættelsen.

Således kom oversættelsestest af lignende ord, der starter med 'xi' og 'shi' på burmesisk, også til at blive oversat med ’shithole’.

Facebook tjener godt på Kina

Facebook er blokeret i det kinesiske fastland, men ikke i Hongkong.

Selvom Facebook ikke er lovligt i Kina, reklamerer mange kinesiske virksomheder på mediet, hvilket gør Kina til det land, der genererer den næststørste del af Facebooks indtægter – kun overgået af USA.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. januar 2020 kl. 10:35

Der er da ingen grund til, at Facebook undskylder..... de fortæller jo bare for en enkelt gangs skyld sandheden.....

Det er jo bevist, at Xi Jinping er vor tids Hitler..... han har i hvert fald etableret mindst ligeså mange koncentrationslejre, som Adolf gjorde i sin tid......