Facebook undskylder: Teknisk fejl gjorde Xi Jinping til 'Mr. Shithole'

Illustration: kb-photodesign / Bigstock
En teknisk fejl er skyld i, at den kinesiske præsident, Xi Jinping i flere oversættelser fra burmesisk til engelsk på Facebook er blevet til 'Mr. Shithole'. Facebook har før oplevet fejl i oversættelser fra burmesisk, blandt andet i forbindelse med forfølgelsen af rohingyaerne.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, er på Facebook blevet omtalt som ’Mr. Shithole’ (’Hr. Røvhul’) i oversættelser fra burmesisk til engelsk.

En talsperson for Facebook siger, at der er tale om en teknisk fejl, og undskylder samtidig, skriver Reuters.

Læs også: Facebook: Brugere skal kunne skrue ned for mængden af politiske annoncer

Fejlen er blevet ekstra tydelig i forbindelse med, at Xi Jinping har været på besøg i Myanmar. Her er der blevet underskrevet store infrastrukturaftaler, der er finansielt støttet af Beijing.

Aung San Suu Kyi, statsrådgiver i Myanmar, offentliggjorde på sin officielle Facebook-side en post, der, hvis man oversatte den til engelsk, var fyldt med referencer til ’Mr. Shithole’.

En overskrift i en lokalavis, Irrawaddy, lød på engelsk ’Dinner honours president shithole’ (Middag til ære for præsident ’røvhul’).

Udover at Facebook lovede, at sådanne fejl ikke ville ske igen, kom det også frem, at Facebook-systemet ikke havde præsident Xi Jinpings navn i sin burmesiske database og derfor gættede på oversættelsen.

Således kom oversættelsestest af lignende ord, der starter med 'xi' og 'shi' på burmesisk, også til at blive oversat med ’shithole’.

Facebook tjener godt på Kina

Facebook er blokeret i det kinesiske fastland, men ikke i Hongkong.

Læs også: Kina fjerner al udenlandsk teknologi i landets offentlige institutioner

Selvom Facebook ikke er lovligt i Kina, reklamerer mange kinesiske virksomheder på mediet, hvilket gør Kina til det land, der genererer den næststørste del af Facebooks indtægter – kun overgået af USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere