Facebook udsender open source-værktøj til konfiguration af Python-programmer

Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL
Hydra skal håndtere kommandolinjeargumenter, filbaseret konfiguration og logning for Python-folket.

Facebook har sendt et nyt værktøj på gaden, som skal gøre det nemmere at konfigurere og opsætte programmer skrevet i Python. Det skriver teknologi-bloggen Infoq.

Værktøjet, som hedder Hydra, blev sat i verden for at øge udviklingstempoet i en række forskningsprojekter, hvor det var vigtigt at kunne håndtere skiftende krav.

»Hydra tilbyder en ny tilgang til at sammensætte en applikations konfiguration, og som tillader ændringer gennem konfigurationsfiler såvel som fra kommandolinjen. Dette adresserer udfordringer, der kan opstå, når man ændrer en konfiguration, såsom at skulle vedligeholde et stort antal kopier af konfigurationsfiler med små forskelle, eller tilføje tilpasset logik for at tilsidesætte individuelle konfigurationsværdier,« skriver Facebook ifølge Infoq.

Et vigtigt mål for værktøjet er at reducere mængden af ofte skrevet kode, som udviklere behøver for at kunne håndtere kommandolinjeargumenter, filbaseret konfiguration, logning mv.

Hydras funktionalitet kan også udvides via en plugin-mekanisme.

Værktøjet etablerer en konvention vedrørende den måde, man specificerer konfiguration af programmer på. Konfigurationer er ofte sammensat af flere kilder, der udgør et hierarki, og som kan tilsidesættes fra kommandolinjen. Hvis man benytter en config.yaml-konfigurationsfil, der indeholder indstillinger til programmet, kan den indlæses via Hydra på denne facon:

hydra.main(config_path='config.yaml')
def my_app(cfg):
    # use cfg configuration options...

Hvis man vil tilsidesætte en bestemt konfigurationsværdi og erstatte den med en anden, kan det gøres således:
$ python my_app.py db.user=root db.pass=1234

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere