Facebook udelukker små entreprenører fra datacenterbyggerier: Kræver tocifret millionomsætning

29. november 2016 kl. 13:411
Facebook udelukker små entreprenører fra datacenterbyggerier: Kræver tocifret millionomsætning
Illustration: Facebook.
Underleverandører til Facebooks datacenterbyggerier må højst få 20 procent af deres omsætning fra Facebook-byggeriet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er svært at være en lokal entreprenørvirksomhed og leve op til de krav, som Facebooks byggefirma stiller i forbindelse med it-gigantens store datacenterbyggerier. Det skriver The Stack.

I forbindelse med opførelsen af et nyt Facebook-datacenter i den amerikanske delstat New Mexico har lokale entreprenører klaget over en klausul i de udbudte kontrakter fra Fortis Construction, der står for Facebook-byggerierne.

Klausulen kræver, at underleverandører til projektet maksimalt må hente 20 procent af deres omsætning fra Facebook-kontrakten. Det skal blandt andet sikre Facebook mod, at leverandører går konkurs og ikke kan levere, hvis der skulle ske forsinkelser.

Det konkrete datacenter har et budget på mere end 1,7 milliarder kroner for den første fase af byggeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis en lokal entreprenør skal byde på projektet, skal entreprenøren hente 80 procent yderligere omsætning fra andre kontrakter. Det betyder, at mindre leverandører enten må nøjes med små kontrakter på projektet, og dermed står de allerstørste leverandører stærkere, fordi de kan byde på større delkontrakter.

Det kan betyde, at de lokale arbejdspladser, som lokalpolitikerne lovede i forbindelse med byggeriet, forsvinder til store entreprenørvirksomheder fra andre delstater.

Facebook er angiveligt langt i overvejelserne om at opføre et datacenter på Fyn. Det er uvist, hvorvidt Facebooks byggerier i Europa stiller samme krav til underleverandørernes omsætning som i USA.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. januar 2017 kl. 12:14

Det kan jo let ske at det er samme vilkår. Hvis altså Facebook vælger samme leverandør på Fyn som i Mexico. Så de kritiske spørgsmål skal vel rettes til Fortis Construction , i stedet for Facebook (der bør svare på en hel masse andre kritiske spørgsmål).