Facebook udelukker små entreprenører fra datacenterbyggerier: Kræver tocifret millionomsætning

Underleverandører til Facebooks datacenterbyggerier må højst få 20 procent af deres omsætning fra Facebook-byggeriet.

Det er svært at være en lokal entreprenørvirksomhed og leve op til de krav, som Facebooks byggefirma stiller i forbindelse med it-gigantens store datacenterbyggerier. Det skriver The Stack.

I forbindelse med opførelsen af et nyt Facebook-datacenter i den amerikanske delstat New Mexico har lokale entreprenører klaget over en klausul i de udbudte kontrakter fra Fortis Construction, der står for Facebook-byggerierne.

Klausulen kræver, at underleverandører til projektet maksimalt må hente 20 procent af deres omsætning fra Facebook-kontrakten. Det skal blandt andet sikre Facebook mod, at leverandører går konkurs og ikke kan levere, hvis der skulle ske forsinkelser.

Det konkrete datacenter har et budget på mere end 1,7 milliarder kroner for den første fase af byggeriet.

Hvis en lokal entreprenør skal byde på projektet, skal entreprenøren hente 80 procent yderligere omsætning fra andre kontrakter. Det betyder, at mindre leverandører enten må nøjes med små kontrakter på projektet, og dermed står de allerstørste leverandører stærkere, fordi de kan byde på større delkontrakter.

Det kan betyde, at de lokale arbejdspladser, som lokalpolitikerne lovede i forbindelse med byggeriet, forsvinder til store entreprenørvirksomheder fra andre delstater.

Læs også: Avis: Facebook vil bygge kæmpe datacenter ved Odense

Facebook er angiveligt langt i overvejelserne om at opføre et datacenter på Fyn. Det er uvist, hvorvidt Facebooks byggerier i Europa stiller samme krav til underleverandørernes omsætning som i USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Timo Jensen

Det kan jo let ske at det er samme vilkår. Hvis altså Facebook vælger samme leverandør på Fyn som i Mexico. Så de kritiske spørgsmål skal vel rettes til Fortis Construction , i stedet for Facebook (der bør svare på en hel masse andre kritiske spørgsmål).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere