Facebook udelukker små entreprenører fra datacenterbyggerier: Kræver tocifret millionomsætning

Underleverandører til Facebooks datacenterbyggerier må højst få 20 procent af deres omsætning fra Facebook-byggeriet.

Det er svært at være en lokal entreprenørvirksomhed og leve op til de krav, som Facebooks byggefirma stiller i forbindelse med it-gigantens store datacenterbyggerier. Det skriver The Stack.

I forbindelse med opførelsen af et nyt Facebook-datacenter i den amerikanske delstat New Mexico har lokale entreprenører klaget over en klausul i de udbudte kontrakter fra Fortis Construction, der står for Facebook-byggerierne.

Klausulen kræver, at underleverandører til projektet maksimalt må hente 20 procent af deres omsætning fra Facebook-kontrakten. Det skal blandt andet sikre Facebook mod, at leverandører går konkurs og ikke kan levere, hvis der skulle ske forsinkelser.

Det konkrete datacenter har et budget på mere end 1,7 milliarder kroner for den første fase af byggeriet.

Hvis en lokal entreprenør skal byde på projektet, skal entreprenøren hente 80 procent yderligere omsætning fra andre kontrakter. Det betyder, at mindre leverandører enten må nøjes med små kontrakter på projektet, og dermed står de allerstørste leverandører stærkere, fordi de kan byde på større delkontrakter.

Det kan betyde, at de lokale arbejdspladser, som lokalpolitikerne lovede i forbindelse med byggeriet, forsvinder til store entreprenørvirksomheder fra andre delstater.

Læs også: Avis: Facebook vil bygge kæmpe datacenter ved Odense

Facebook er angiveligt langt i overvejelserne om at opføre et datacenter på Fyn. Det er uvist, hvorvidt Facebooks byggerier i Europa stiller samme krav til underleverandørernes omsætning som i USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Timo Jensen

Det kan jo let ske at det er samme vilkår. Hvis altså Facebook vælger samme leverandør på Fyn som i Mexico. Så de kritiske spørgsmål skal vel rettes til Fortis Construction , i stedet for Facebook (der bør svare på en hel masse andre kritiske spørgsmål).

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017