Facebook-tvillinger åbner Bitcoin-børs

23. januar 2015 kl. 15:28
Facebook-tvillinger åbner Bitcoin-børs
Illustration: Casascius.
Winklevoss-tvillingerne, der var med til at starte Facebook, håber at gøre bitcoin mere mainstream med en reguleret bitcoin-børs.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tilliden til kryptovalutaen bitcoin har lidt et alvorligt knæk, siden kursen på den digitale møntfod er raslet ned i det nye år.

Et nyt initiativ skal dog forsøge at puste liv til bitcoin igen og gøre det mere tilgængeligt for masserne.

Cameron og Tyler Winklevoss, der blev kendte for at rage uklar med Facebook-stifteren Mark Zuckerberg omkring rettighederne til idéen bag det populære sociale medie, har besluttet at åbne en amerikansk bitcoin-børs ved navn Gemini.

Mens bitcoin normalt er kendt for ikke at ville underlægge sig regulering, så tager Winklevoss-brødrene et skridt hen mod et mere reguleret bitcoin-marked. Det skriver New York Times.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brødrene satser ifølge avisen på, at kurserne på bitcoin vil stige igen, hvis kryptovalutaen begynder at følge nogle af de samme spilleregler som den etablerede finansielle verden.

Udover børsen er brødrene også ved at lancere en bitcoin-baseret investeringsfond, som de i øjeblikket afventer godkendelse til at oprette.

Tidligere i 2014 var de begge to involveret i en større bitcoin-skandale, da chefen i et af de bitcoinfirmaer, de havde opkøbt, blev dømt for hvidvaskning af penge.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger